Dobré a zdravé jedlo, ako jeden z pôžitkov života. Dobre a zdravo variť, tráviť časť s blízkymi, tešiť sa zo života.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Chutney (čítaj čatný) je chutná sladko-kyslá omáčka. Môžeme ju jesť hneď, alebo uchovať sterilizovanú. Chutí ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Príprava je jednoduchá.
Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.
Starý recept na drobné pečivo, vhodný na zužitkovanie bielkov. Zatiaľ bez fotografie.
Využite bielky z mrazničky alebo čerstvé a upečte si dobrý šťavnatý koláčik.
Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.
Vynikajúce jedlo v letných horúčavách. Stačí k nej kúsok celozrného chleba.
Stačí kus čistého rybieho filé a máte výbornú polievku. Keď nemusíte celé rybky, pochutíte si na tomto jednoduchom variante.
Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.
Bublanina s kanadskými čučoriedkami. Stačí 1 balenie - 125g na veľký plech. Chuťou pripomína čerešňovú bublaninu. Vďaka maslu je vláčna. Doprajte si normálne kravské maslo, žiadne rastlinné náhražky. Jednoduchý, rýchly koláč.
Vynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém.
Moja verzia omelety ovplyvnená talianskou kuchyňou. Ľahká, nadýchyná, jednoducho vynikajúca.
Výborný džem nielen na chlieb, ale aj na vanilkovú zmrzlinu.