Recepty pre každého

Dobré a zdravé jedlo, ako jeden z pôžitkov života. Dobre a zdravo variť, tráviť časť s blízkymi, tešiť sa zo života.

prejsť na web

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Rebarborové chutney

Chutney (čítaj čatný) je chutná sladko-kyslá omáčka. Môžeme ju jesť hneď, alebo uchovať sterilizovanú. Chutí ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Príprava je jednoduchá.  

prejsť na článok

Zapečené tvarohové palacinky

Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.  

prejsť na článok

Orechové paličky

Starý recept na drobné pečivo, vhodný na zužitkovanie bielkov. Zatiaľ bez fotografie.

prejsť na článok

Bielkový chlebík s jablkom

Využite bielky z mrazničky alebo čerstvé a upečte si dobrý šťavnatý koláčik. 

prejsť na článok

Slivkový koláč s posýpkou

Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.    

prejsť na článok

Studená uhorková polievka - Tarator

Vynikajúce jedlo v letných horúčavách. Stačí k nej kúsok celozrného chleba.   

prejsť na článok

Rybacia polievka z filé

  Stačí kus čistého rybieho filé a máte výbornú polievku. Keď nemusíte celé rybky, pochutíte si na tomto jednoduchom variante. 

prejsť na článok

Osso buco

Dusené teľacie nožičky - ossobuco - vynikajúce talianske jedlo. 

prejsť na článok

Rebarborový koláč s posýpkou

Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.

prejsť na článok

Bublanina s čučoriedkami

Bublanina s kanadskými čučoriedkami. Stačí 1 balenie - 125g na veľký plech. Chuťou pripomína čerešňovú bublaninu. Vďaka maslu je vláčna. Doprajte si normálne kravské maslo, žiadne rastlinné náhražky. Jednoduchý, rýchly koláč. 

prejsť na článok

Gaštanová torta

Vynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém. 

prejsť na článok

Omeleta po taliansky

Moja verzia omelety ovplyvnená talianskou kuchyňou. Ľahká, nadýchyná, jednoducho vynikajúca. 

prejsť na článok

Černicový džem s pistáciami

Výborný džem nielen na chlieb, ale aj na vanilkovú zmrzlinu. 

prejsť na článok

Vtáčie mlieko

  Jeden z najobľúbenejších dezertov veľkých aj malých.

prejsť na článok