Dobré a zdravé jedlo, ako jeden z pôžitkov života. Dobre a zdravo variť, tráviť časť s blízkymi, tešiť sa zo života.
Jednoduché a chutné využitie staršieho bieleho alebo toustového chleba.
Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.
Jednoduché vykrajované pečivo, vhodné aj na vianočný stôl.
Maková, tvarohová a lekvárová plnka. Vhodné do buchiet, závinov ale aj na rezy.
Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Jednoduchý vynikajúci šalát, zvládnete pripraviť popri nakladaní kyslej kapusty.
Jednoduchá príprava. Všetky suroviny zmiešame v jednej mise a nalejeme do formy na pečenie.
Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.
Ľahké letné talianske jedlo. Nasýti ale nezaťaží, vhodné ako obed alebo večera počas horúcich dní.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
Malé, voňavé, jemné koláčiky. Upečené v papierovom košíčku pripravené na pohostenie, na výlet ale aj ako desiata do školy.
Pri tomto jedle môžeme využiť rôzne zbytky. Uvarenú ryžu, kúsok vareného, alebo pečeného kurčaťa či iného mäsa.
Vinikajúca bábovka. Namiesto múky použijeme mleté orechy a detské piškóty. Vydrží dlho.
Studený jogurtový nápoj príjemne osvieži. Recept pochádza z indickej kuchyne.