Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Aj vy máte pocit, že napriek zdravému stravovaniu kilá na vašom tele pribúdajú?
Každý máme vo svojom jedálničku zdravé aj nezdravé potraviny. Viete ktoré nezdravé veci majú svoju zdravú, rovnako chutnú alternatívu?
Po prečítaní zloženia výrobku sa často dozvieme zaujímavé veci.
Niektoré potraviny odjakživa považujeme za "nezdravé". Je to naozaj tak? Viete že čokoláda lieči kašeľ?
Aká káva sa nachádza na pultoch našich obchodov? Je zdravotne nezávadná? Chutí tak ako by mala?
Aj vy ste si doteraz mysleli že jedlo zohrievané v mikrovlnke je nezávadné? Na tomto sa nevedia zhodnúť ani samotní vedci. Najnovšie výskumy však dokazujú opak.
Sú sladkosti pre naše deti naozaj zdravotne nezávadné? Expertka zo Slovenska tvrdí že nie...
Na pultoch obchodov môžeme nájsť extra horkú, extra mliečnu a kadejaké extra čokolády. Sú ale naozaj extra? Ktorá z mliečnych čokolád je naozaj čokoládou?
Rozoznať poctivý med od včelára a nekvalitný "med" je pre bežného človeka nemožné.
Predstavujeme Vám jednotlivé druhy strukovín, ich význam pre naše telo a spôsoby, akými ich môžme zaradiť do nášho jedálnička.
Veľa ľudí pokladá sóju za náhradu mäsa. Je to však naozaj tak? Aká je jej výživná hodnota?
Na internete existuje veľa rôznych tipov a trikov na chudnutie. Chudnúť sa dá aj prostredníctvom prírodných potravín...
Asi 400-tisíc ľudí odkázaných na potravinovú pomoc nedostane nič.
Po rakovinotvorných vajciach, múke a cestnej soli, chceli Poliaci dať na trh skazené ryby.
Chcete znížiť riziko rakoviny hrubého čreva? Jedzte fazuľu!