Bylinková Škola je centrum prírodnej medicíny. Ponúka bylinkové kurzy, individuálne terapie a blog plný bylinkovej inšpirácie.
Fermentované nápoje získavajú na popularite vďaka svojim zdravotným prínosom a osviežujúcej chuti. Jedným z najjednoduchších a najuniverzálnejších spôsobov, ako začať s fermentáciou doma, je vytvorenie tzv. ginger bug – zázvorovej kultúry, ktorá slúži a
Možno sa pýtaš, ako využiť rebarboru, ktorá ti rastie v záhrade. Mojou obľúbenou formou je rebarborový sirup! Ten je známy svojou výraznou sladko-kyslastou chuťou a žiarivou farbou, je všestranným a chutným prídavkom do každej kuchyne. V tomto článku sa
S pomalým odchodom leta mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako si uchovať čerstvosť a zdravotné prínosy bylín zo záhradky na obdobie, keď vonku mrzne a naša záhrada odpočíva. Jedným z vynikajúcich spôsobov, ako to dosiahnuť, je mrazenie bylín namočených v olej
Leto, podľa Tradičnej čínskej medicíny (TČM), je obdobím hojnosti, rastu a maximálnej jangovej energie. Je to čas, keď je príroda a naše telo na vrchole svojej aktivity. Pre udržanie zdravia a pohody je preto nevyhnutné pochopiť energiu tohto obdobia a za
Listy boráka lekárskeho (borago officianalis) majú jedinečnú, príjemnú vôňu a chuť uhorky. Zbierame jeho kvitnúcu vňať a následne jeho semená. Jeho krásne modré a ružové kvety vo forme hviezdy, sa pridávajú do šalátov a letných jedál. Je to veľmi často