Bylinkova Skola | Bylinková Škola Matky Zeme | Slovensko

Bylinková Škola je centrum prírodnej medicíny. Ponúka bylinkové kurzy, individuálne terapie a blog plný bylinkovej inšpirácie.

prejsť na web

Poznáš probiotickú bombu-zázvorový zákvas, tzv. "ginger bug"?

Fermentované nápoje získavajú na popularite vďaka svojim zdravotným prínosom a osviežujúcej chuti. Jedným z najjednoduchších a najuniverzálnejších spôsobov, ako začať s fermentáciou doma, je vytvorenie tzv. ginger bug – zázvorovej kultúry, ktorá slúži a

prejsť na článok

Rebarborový sirup: slasko-kyslastá lahôdka s mnohými výhodami

Možno sa pýtaš, ako využiť rebarboru, ktorá ti rastie v záhrade. Mojou obľúbenou formou je rebarborový sirup! Ten je známy svojou výraznou sladko-kyslastou chuťou a žiarivou farbou, je všestranným a chutným prídavkom do každej kuchyne. V tomto článku sa

prejsť na článok

Mrazené Bylinky v Oleji: Zdravie a Chuť na Dosah!

S pomalým odchodom leta mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako si uchovať čerstvosť a zdravotné prínosy bylín zo záhradky na obdobie, keď vonku mrzne a naša záhrada odpočíva. Jedným z vynikajúcich spôsobov, ako to dosiahnuť, je mrazenie bylín namočených v olej

prejsť na článok

Obdobie leta podľa čínskej medicíny

Leto, podľa Tradičnej čínskej medicíny (TČM), je obdobím hojnosti, rastu a maximálnej jangovej energie. Je to čas, keď je príroda a naše telo na vrchole svojej aktivity. Pre udržanie zdravia a pohody je preto nevyhnutné pochopiť energiu tohto obdobia a za

prejsť na článok

Borák lekársky- tvoj liek na melanchóliu

Listy boráka lekárskeho (borago officianalis) majú jedinečnú, príjemnú vôňu a chuť uhorky. Zbierame jeho kvitnúcu vňať a následne jeho semená. Jeho krásne modré a ružové kvety vo forme hviezdy, sa pridávajú do šalátov a letných jedál. Je to veľmi často

prejsť na článok