Likér z Medovky: Sladké Pokušenie s Liečivými Účinkami

Medovka lekárska (Melissa officinalis) je obľúbená bylinka známa svojimi upokojujúcimi účinkami a jemnou citrónovou vôňou. Okrem jej využitia v čajoch a bylinných zmesiach, je medovka výbornou surovinou na výrobu lahodného likéru. V tomto článku ti ukážeme, ako pripraviť likér z medovky a prečo by takýto likér nemal chýbať v tvojej domácnosti. Príprava Tinktúry z Medovky Najprv si musíme pripraviť tinktúru z medovky. ktorá bude základom pre náš likér. Počas mojej dlhoročnej praxe som zistila, že práve medovková tinktúra je jedna z najchutnejších. Postup je jednoduchý: Ingrediencie: Čerstvé alebo sušené listy medovky 40% vodka Sklenená nádoba s uzáverom Postup: Listy vložíme do sklenenej nádoby (naplníme nimi 3/4 sklenenej nádoby) a zalejeme alkoholom tak, aby boli úplne ponorené. Daj si pozor na to, aby lístky boli naozaj ponorené, inak sa sfarbia do čierna. Nádobu uzavrieme a umiestnime na tmavé miesto na 14 dní. Každý deň pretrepeme. Po uplynutí doby lúhovania tinktúru precedíme cez jemné sito alebo plátno do čistej nádoby. Tinktúra z medovky je teraz pripravená na ďalšie použitie. Príprava Likéru z Tinktúry Medovky Teraz, keď máme tinktúru z medovky pripravenú, môžeme sa pustiť do výroby samotného likéru. Ingrediencie: 250 ml tinktúry z medovky 7 PL medu šťava z citróna (1 čl) 1 vanilkový struk (voliteľné) 2 škoricové lusky 4-5 klinčekov 1 badián 1 kardamóm Všetky ingrediencie okrem medu spojíme do sklenenej nádoby. Necháme odležať aspoň na 3 týždne, aby sa chute spojili. Následne precedíme a pridáme med, dobre premiešame (ak nechceš použiť med, pridaj výchladený cukrový roztok. Ten si pripravíš tak, že do vody nasypeš cukor (biely, hnedý, panelu) a varíš na miernom ohni až do rozpustenia, tak aby sa voda prevarila). Necháme odležať ďalšie 2 týždne. Likéry sú v klasickej fytoterapii klasickým liečebným prostriedkom. Užívame ich po kalíškoch! Nauč sa so mnou, ako vyrábať úžasné bylinkové liečivá, priamo na lúkach! Na bylinkovom kurze vo Vyhniach, 6.-8.9. Budeme sa venovať tvojmu tráveniu a bylinkám pre správny chod tráviacich orgánov.

prejsť na článok

Kávový likér: 3 recepty s našou výberovou kávou, ktoré musíte vyskúšať

Milujeme kávu – ato vkaždej podobe. Občas aj unás vpražiarni dostaneme chuť na niečo netradičné. Vtedy sa nebojíme experimentovať čiskúšať nové recepty. Práve týmto spôsobom sme natrafili na 3 lahodné likéry, oktoré sme sa svami rozhodli podeliť. Ktorý ká

prejsť na článok

Sladké bozky

Hádam je ti celkom jasné, že ti želám všetko krásne, veľa zdravia, šťastíčka, sladké bozky na líčka.

prejsť na článok

Niečo sladké

Rozpráva sa žena s mužom: Miláčik, povedz mi niečo sladké. Vianočka s hrozienkami , hovorí muž.

prejsť na článok

Furmanské preteky 2.9.2023

Srdečne vás pozývame na Furmanské preteky Ždiarska podkova 2023, ktoré sa uskutočnia v sobotu 2.9.2023 na Strednici od 10:00 do 17:00. Súťažiť sa bude v troch disciplínach:1. Slalom s vozom2. Práca s drevom3. Silová disciplína Počas prestávok sa mô

prejsť na článok

Furmanské preteky 2023

Srdečne vás pozývame na Furmanské preteky 2023 Ždiarska podkova, ktoré sa uskutočnia v sobotu 2.9.2023 na Strednici od 10:00 do 17:00. Súťažiť sa bude v troch disciplínach:1. Slalom s vozom2. Práca s drevom3. Silová disciplína Počas prestávok sa mô

prejsť na článok