Zelerová polievka s hríbami

Na jeseň počas sezóny hríbov veľmi dobre padne nový zaujímavý chutný recept na zelerovú polievku s hríbikmi. Túlať sa lesom a hľadať hríby je predsa zážitok pre celú rodinu. Tá vôňa keď si ich prinesiete domov, a ešte keď ich začnete pripravovať na panvici. Ak máte experimenty v kuchyni ako ja, tak si na tento zelerový krém pridajte okrem opečených húb aj nakrájané pásiky cukrového melóna či čerstvú pažítku. Na 4 porcie budete potrebovať: 600 g zeleru 200 g jabĺk (jablko a pol) 100 g čerstvých hríbov 60 g stonkového zeleru (1 stonka) rastlinné mlieko alebo smotana olivový alebo kokosový olej 100 g šalotky (3 ks) soľ bobkový list a mleté čierne korenie podľa chute čertsvá pažítka, pásiky cukrového melónu, namletý muškátový oriešok Príprava: Jablká ošúpte a nakrájajte na kúsky. Stonkový zeler dobre umyte, a tiež nakrájajte na kocky. Ošúpaný zeler nakrájajte, ošistenú šalotku. Rozohrejte olej na panvici a restujte šalotku dosklovita, pridajte stonkový zeler, zeler a restujte. Potom prídu na rad jablká, osoľte a varte domäkka. Hríby umyte/očistite, nakrájajte a restujte. Uvarenú zeleninu rozmixujte mixérom, pridajte mlieko/smotanu a prevarte. Polievku dochuťte podľa potreby soľou, strúhaným muškátovým orieškom, čiernym korením a ak chcete aj lyžičkou citrónovej šťavy. Servírujte spolu s opečenými hríbmi a pažítkou. Chcem e-book Odporúčané produkty pri alergiách, intoleranciách a netoxická domácnosť Ďalšie recepty nájdete tu. Príspevok Zelerová polievka s hríbami je zobrazený ako prvý na Denisa Petráš.

prejsť na článok

Špargľová krémová polievka

Využite naplno sezónu špargle. Poďme si ukázať recept, v ktorom môžete jednoducho využiť bielu špargľu. Viete prečo je významná? Poďme si povedať jej benefity pre naše zdravie! Obsahuje vitamín A, takmer všetky vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K a

prejsť na článok

Jesť sezónne sa oplatí

Výhody sezónneho stravovania Predstavte si, že by ste počas celého roka nosili iba kabát. V chladných dňoch nás príjemne zahreje,ale počas horúčav by v ňom bolo nepríjemne a teplo. Veľmi podobne je to aj so sezónnymstravovaním. Ste prekvapení, prečo pr

prejsť na článok

PŔHĽAVA DVOJDOMÁ (ŽIHĽAVA)

Pre mnohostranné terapeutické využitie a ľahkú dostupnosť si táto rastlina zaslúži oveľa väčšia pozornosť. Pŕhľava je liečivá celá od pakoreňa cez stonky a listy až po kvety.Pre vysoký obsah chlorofylu pŕhľava pôsobí tonizujúco, zlepšuje látkovú premenu a

prejsť na článok

Prečo všetci potrebujeme pestrú stravu

Čo sa skrýva za slovným spojením ,,optimálne stravovanie moderného človeka”, uspokojujúceho svoje gastronomické nároky 3 -4 x denne? Aký stravovací štýl je v súčasnosti ten najvyhovujúcejší? Potrebujeme vôbec hľadať paradigmu a je nutné jasné vymedzenie p

prejsť na článok