Využite naplno sezónu špargle. Poďme si ukázať recept, v ktorom môžete jednoducho využiť bielu špargľu. Viete prečo je významná? Poďme si povedať jej benefity pre naše zdravie! Obsahuje vitamín A, takmer všetky vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K a z minerálnych látok obsahuje draslík, zinok, vápnik, horčík, fosfor, železo a sodík.Posilňuje nervy Omladzuje bunky, pomáha proti aknéPomáha znižovať zápaly Krémová polievka z bielej špargle 500 g bielej špargle 2 stredne veľké zemiaky1,5 l zeleninového vývarusoľ, biele korenie 2 cibule 1 lyžica rastlinného maslačerstvé bylinky (na ozdobu) Zo špargle odrežeme drevnaté konce, ošúpeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. K vývaru pridáme zemiaky a kúsky špargle. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom. Polievku dochutíme soľou, korením a rozmixujeme na hladký krém. Podávame s čerstvými bylinkami, opečeným pečivom. Tvorba fotografií a receptu: Iva Kocová (ivka_veggirecipes) Príspevok Špargľová krémová polievka je zobrazený ako prvý na zdraveovocie.sk.
Miyeok-guk (미역국) je kórejská polievka, ktorá využíva ingredienciu Miyeok, alebo morské riasy (alebo Wakame v japončine). Má špeciálne miesto v kórejskej kultúre, a často sa podáva ako raňajky na narodeniny na počesť matiek alebo ako výživné jedlo pre čers
prejsť na článokVýhody sezónneho stravovania Predstavte si, že by ste počas celého roka nosili iba kabát. V chladných dňoch nás príjemne zahreje,ale počas horúčav by v ňom bolo nepríjemne a teplo. Veľmi podobne je to aj so sezónnymstravovaním. Ste prekvapení, prečo pr
prejsť na článokČo sa skrýva za slovným spojením ,,optimálne stravovanie moderného človeka”, uspokojujúceho svoje gastronomické nároky 3 -4 x denne? Aký stravovací štýl je v súčasnosti ten najvyhovujúcejší? Potrebujeme vôbec hľadať paradigmu a je nutné jasné vymedzenie p
prejsť na článok