Špargľová krémová polievka

Využite naplno sezónu špargle. Poďme si ukázať recept, v ktorom môžete jednoducho využiť bielu špargľu. Viete prečo je významná? Poďme si povedať jej benefity pre naše zdravie! Obsahuje vitamín A, takmer všetky vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K a z minerálnych látok obsahuje draslík, zinok, vápnik, horčík, fosfor, železo a sodík.Posilňuje nervy Omladzuje bunky, pomáha proti aknéPomáha znižovať zápaly Krémová polievka z bielej špargle 500 g bielej špargle 2 stredne veľké zemiaky1,5 l zeleninového vývarusoľ, biele korenie 2 cibule 1 lyžica rastlinného maslačerstvé bylinky (na ozdobu) Zo špargle odrežeme drevnaté konce, ošúpeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. K vývaru pridáme zemiaky a kúsky špargle. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom. Polievku dochutíme soľou, korením a rozmixujeme na hladký krém. Podávame s čerstvými bylinkami, opečeným pečivom.  Tvorba fotografií a receptu: Iva Kocová (ivka_veggirecipes) Príspevok Špargľová krémová polievka je zobrazený ako prvý na zdraveovocie.sk.

prejsť na článok

Zelerová polievka s hríbami

Na jeseň počas sezóny hríbov veľmi dobre padne nový zaujímavý chutný recept na zelerovú polievku s hríbikmi. Túlať sa lesom a hľadať hríby je predsa zážitok pre celú rodinu. Tá vôňa keď si ich prinesiete domov, a ešte keď ich začnete pripravovať na panvic

prejsť na článok

Jesť sezónne sa oplatí

Výhody sezónneho stravovania Predstavte si, že by ste počas celého roka nosili iba kabát. V chladných dňoch nás príjemne zahreje,ale počas horúčav by v ňom bolo nepríjemne a teplo. Veľmi podobne je to aj so sezónnymstravovaním. Ste prekvapení, prečo pr

prejsť na článok

PŔHĽAVA DVOJDOMÁ (ŽIHĽAVA)

Pre mnohostranné terapeutické využitie a ľahkú dostupnosť si táto rastlina zaslúži oveľa väčšia pozornosť. Pŕhľava je liečivá celá od pakoreňa cez stonky a listy až po kvety.Pre vysoký obsah chlorofylu pŕhľava pôsobí tonizujúco, zlepšuje látkovú premenu a

prejsť na článok

Prečo všetci potrebujeme pestrú stravu

Čo sa skrýva za slovným spojením ,,optimálne stravovanie moderného človeka”, uspokojujúceho svoje gastronomické nároky 3 -4 x denne? Aký stravovací štýl je v súčasnosti ten najvyhovujúcejší? Potrebujeme vôbec hľadať paradigmu a je nutné jasné vymedzenie p

prejsť na článok