Variť, či nevariť?

Vlastná kuchyňa nie je lacná záležitosť Ten, kto si už niekedy v živote zariaďoval vlastnú kuchyňu, vie o čom je reč. Okrem toho, že na kuchynský priestor potrebujeme samostatný priestor, musíme mať do tohto priestoru privedené aj energie ako napríklad plyn, vodu, odpadovú vodu a tak ďalej. Takže na priestor kuchyne treba myslieť už pomerne zavčasu, najlepšie pri samotnej výstavbe miestností. Avšak tým to nekončí. Pretože vybavenie kuchyne ešte pokračuje skladovými priestormi, treba si objednať či zakúpiť kuchynskú linku a všetky potrebné veci. Nehovoriac o spotrebičoch, elektrickej alebo plynovej rúre, hrncoch a ostatného príslušenstva. A keď už máme všetko zakúpené, zistíme, že variť bez surovín a potrebných znalostí je vlastne nereálne. Nákup surovín Potraviny a suroviny, potrebné na varenie, je síce možné dostať v každom obchode s potravinami, avšak je potrebné si uvedomiť, že tieto potraviny sa mnohokrát nedajú kúpiť kusovo alebo len v malých množstvách. A na každý druh jedla treba iné suroviny, iné príchute a tak ďalej. To znamená, že potrebujeme ďalší skladovací priestor. Ideálne je to samostatná miestnosť, alebo samostatná vstavaná skriňa, nazývaná špajza. Takže si to zatiaľ zhrnieme. S kuchyňou potrebujeme rátať už pri samotnej výstavbe domu či bytu. Okrem toho musíme kuchyňu vybaviť zariadením, potrebným na varenie. A potrebujeme skladovací priestor. Zatiaľ celkom náročné. A to zďaleka nie všetko Bez dobrých receptov, skúsenosti a zručnosti nie je dobrého výsledku. A to, že máme dokonale vybavenú kuchyňu, priestory na skladovanie, nakúpené suroviny, ešte zďaleka nestačí, aby sme mohli variť. Potrebujeme mnoho času na učenie a skúšanie receptov. Takže v konečnom dôsledku, keď si to zrátame, musíme uznať, že varenie nie je zďaleka až také výhodné a jednoduché, ako si možno mnohí z nás myslia. Napriek tomu sa stále nájde dosť nadšencov, ktorí sa vareniu stále venujú, napriek časovej a ekonomickej náročnosti tejto činnosti. Článek Variť, či nevariť? se nejdříve objevil na Atgarden.

  • Web: Atgarden
  • Aktualizované: 5.8.2024
prejsť na článok

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Vajíčka ako od majstra kuchára

Variť dobre neviete, ale predsa by ste radi pripravili niečo dobré pod zub sebe, partnerovi, deťom, či rodičom? Alebo naopak, ste super kuchár/ka, len tie vajíčka nie a nie sa podariť? Dáme vám pár tipov ako na to ;).

prejsť na článok

Kuskus: zdravá príloha z Afriky

Farfalle, tagliatelle, fusilli, spagetii... Druhy cestovín, ktoré bežne kupujeme a konzumujeme. Počuli ste však už o cestovinách podobných tarhoni, ktoré pochádzajú zo severnej Afriky a navyše sa nemusia variť?

prejsť na článok

Ako variť, piecť a vysmážať zdravšie?

Počas svojho života skonzumujete cca 40 až 60 ton potravín. Účinky takého ohromného objemu potravy na váš organizmus môžu byť priaznivé, alebo devastujúce. Ovplyvniť to môžete nielen výberom zdravých potravín, ale aj správnym spôsobom (tepelnej) úpravy…

prejsť na článok

Príprava lososa

Slovo "univerzálny" je pravdepodobne tým najlepším na opis prípravy lososa. Môže sa totiž variť, piecť, vyprážať, grilovať, údiť, pridávať do šalátov, omáčok, pomletý pridávať do burgrov, či do slaných koláčov alebo ho jesť surového. Ak ste v kuchyni nová

prejsť na článok