Surová alebo varená zelenina? Ktorá je zdravšia?

Tepelne upravená zelenina má síce lepšiu chuť, no zároveň sa mení aj jej výživová hodnota. Niektoré vitamíny teplom ničíme a naopak niektoré sa pre naše telo stávajú dostupnešie. Poďme sa pozrieť na niekoľlko zaujímavých faktov ohľadom vplyvu tepla na zeleninu. 1, teplom ničíme enzýmy - enzými sú látky, ktoré nám pomáhajú tráviť a tvoríme si ... The post Surová alebo varená zelenina? Ktorá je zdravšia? appeared first on Komplexna-vyziva.sk.

prejsť na článok

Druhy cibule a spôsoby ich použitia

Sušená, čerstvá, surová alebo varená cibuľa je základnou súčasťou mnohých polievok, šalátov a pokrmov. Nezaobídeme sa bez nej pri príprave takmer žiadneho jedla, pretože im dodáva výbornú chuť a jedinečnú vôňu. Viete ktorá cibuľa je ideálnou pri príprave

prejsť na článok

Ako sadiť a pestovať lahôdkovú kukuricu

Lahôdková kukurica je odrodou kukurice, ktorá sa pestuje ako zelenina. Pre svoju výbornú chuť sa konzumuje čerstvá i varená. Kukurica je bezlepková obilnina, a preto môže byť používaná aj pri celiakii. Obsahuje 86 kalórií na 100g, veľa vlákniny, vitamínov

prejsť na článok

Predstavujeme rukolu, zeleninu plnú vitamínov

Rukola je aromatická, korenisto až pikantne chutiaca listová zelenina vhodná najmä do šalátov, ale spestrí aj cestoviny, či mäsové jedlá. Jej listy majú chrumkavú stonku chuťovo pripomínajúcu špenát. Rovnako varená rukola je špenátu chuťou veľmi podobná.

prejsť na článok

Surová vz. tepelne upravená zelenina

V tomto chladnom období, by sme určite nemali zabúdať, na konzumovanie ovocia a zeleniny. Náš organizmus stále potrebuje dostatočné množstvo vitamínov, a najmä v takomto období. Hoci je pravda, že to bude možno o niečo drahšie, no aj tak by sme zeleninu z

prejsť na článok

10 skvelých tipov, ako vaša zelenina a ovocie vydrží dlhšie

Ovocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple

prejsť na článok