Sušenie je jednou z možností uchovávania a konzervovania potravín. V domácnostiach sa pre jeho prácnosť moc nevyužíva, ale určite sa to vyplatí.
Drevo je hygroskopický materiál, čo znamená, že prirodzene obsahuje a absorbuje vodu. Čerstvé drevo, krátko po odpílení stromu, obsahuje spravidla 50 až 80% vody. Takéto drevo nie je vhodné na ďalšie spracovanie, je potrebné ho vysušiť. Čas sušenia závisí
prejsť na článokSezóna sa blíži — ak si chcete nasušiť dostatok cenného ovocia, zeleniny, hríbikov, či byliniek na celý rok, skúste namiesto tradičných postupov použiť modernú elektrickú sušičku. Ušetrí vám kopu času a vďaka bezchybnému procesu sušenia si sušené plodiny
prejsť na článokLyofilizované ovocie je typ sušeného ovocia, ktoré je vyrábané pomocou procesu nazývaného lyofilizácia. Lyofilizácia je metóda sušenia, pri ktorej sa ovocie zmrazí a následne sa z neho odstráni väčšina vody vo forme pary, pričom sa minimalizuje tepelná de
prejsť na článokŽiadostí o ruku je toľko, koľko je hviezd na oblohe. Avšak, ak hľadáte niečo nezabudnuteľné, niečo, čo vyvolá úsmev na tvári vašej lásky a spôsobí, že jej srdce sa radosťou a dojatím zachveje, potom ste na správnej adrese. Máme pre vás niekoľko originálny
Predstavujeme Vám jednotlivé druhy strukovín, ich význam pre naše telo a spôsoby, akými ich môžme zaradiť do nášho jedálnička.
prejsť na článok