Spôsoby sušenia

Sušenie je jednou z možností uchovávania a konzervovania potravín. V domácnostiach sa pre jeho prácnosť moc nevyužíva, ale určite sa to vyplatí.

prejsť na článok

Vlhkosť dreva a jeho meranie vlhkomerom

Drevo je hygroskopický materiál, čo znamená, že prirodzene obsahuje a absorbuje vodu. Čerstvé drevo, krátko po odpílení stromu, obsahuje spravidla 50 až 80% vody. Takéto drevo nie je vhodné na ďalšie spracovanie, je potrebné ho vysušiť. Čas sušenia závisí

prejsť na článok

Ako sušiť ovocie, zeleninu, hríbiky a bylinky rýchlo a ľahko :)

Sezóna sa blíži — ak si chcete nasušiť dostatok cenného ovocia, zeleniny, hríbikov, či byliniek na celý rok, skúste namiesto tradičných postupov použiť modernú elektrickú sušičku. Ušetrí vám kopu času a vďaka bezchybnému procesu sušenia si sušené plodiny

prejsť na článok

Aké je v skutočnosti lyofilizované ovocie?

Lyofilizované ovocie je typ sušeného ovocia, ktoré je vyrábané pomocou procesu nazývaného lyofilizácia. Lyofilizácia je metóda sušenia, pri ktorej sa ovocie zmrazí a následne sa z neho odstráni väčšina vody vo forme pary, pričom sa minimalizuje tepelná de

prejsť na článok

Originálne spôsoby, ako požiadať o ruku

Žiadostí o ruku je toľko, koľko je hviezd na oblohe. Avšak, ak hľadáte niečo nezabudnuteľné, niečo, čo vyvolá úsmev na tvári vašej lásky a spôsobí, že jej srdce sa radosťou a dojatím zachveje, potom ste na správnej adrese. Máme pre vás niekoľko originálny

prejsť na článok

Aké poznáme strukoviny a ich využitie

Predstavujeme Vám jednotlivé druhy strukovín, ich význam pre naše telo a spôsoby, akými ich môžme zaradiť do nášho jedálnička.

prejsť na článok