Internetový obchod s meracími prístrojmi pre profesionálov z rôznych odvetví, od potravinárstva a gastro až po zdravotníctvo, zlatníctvo a mnoho ďalších.
Pasterizácia je jedným z kľúčových procesov vo výrobe potravín, ktorý pomáha zabezpečiť ich bezpečnosť a predĺžiť trvanlivosť. Jedným zo zásadných aspektov pasterizácie je správne meranie teploty. Tento článok sa zameria na dôležitosť merania teploty pri
Slama je dôležitým materiálom v mnohých odvetviach, vrátane poľnohospodárstva, stavebníctva a energetiky. Je využívaná ako krmivo pre zvieratá, stavebný materiál alebo ako zdroj obnoviteľnej energie. Pri jej skladovaní je správna teplota kľúčová pre zabez
Zmrzlina je jednou z najobľúbenejších pochúťok na svete. Jej chladivá a osviežujúca povaha si získala srdcia mnohých ľudí. Pre dosiahnutie dokonalej konzistencie, chuti a trvanlivosti je dôležité správne monitorovať teplotu počas jej výroby a skladovania.
Meteorológia a metrológia sú dve vedné disciplíny, ktoré spája podobný názov. Aj keď zdieľajú niektoré spoločné prvky, sú to dve odlišné oblasti s rôznymi zameraniami a metódami výskumu. V tomto článku sa pozrieme na rozdiely medzi meteorológiou a metrol
Pri poskytovaní lekárenskej starostlivosti je držiteľ povolenia na poskytovanie lekárenskej starostlivosti povinný dodržiavať požiadavky správnej lekárenskej praxe. Požiadavky na správnu lekárenskú prax ustanovuje vyhláška MZ SR č. 129/2012 Z. z..
Analyzátor vlhkosti sa používa na relatívne rýchle a presné stanovenie obsahu vlhkosti v testovaných materiáloch. Môžu sa testovať kvapaliny, prášky, pasty a tuhé látky. Použitie analyzátora vlhkosti umožňuje výrazné skrátenie času čakania na výsledok v p
váhy do kuchyne síce môže na prvý pohľad vyzerať ako jednoduchá záležitosť, no v skutočnosti je pri ňom potrebné brať do úvahy viacero rôznych faktorov.
Laboratórne váhy, ako už ich názov napovedá sú zariadenia používané predovšetkým v laboratóriách zdravotníckych a farmakologických organizácií, ale tiež vo vedeckých a výskumných centrách. Ide o presné prístroje, ktorých hlavnou úlohou je získať čo najpre
Závesné váhy, sú váhy, ktoré fungujú opačne ako väčšina bežných váh. Ako je už z pomenovania váhy jasné, váha nie je položená, ale je zavesená. Namiesto tlakového zaťaženia funguje na princípe ťahu. Závesné váhy s váživosťou nad 0,5t sa zvyknú nazývať aj
V tomto článku si vysvetlíme čo je tara, čo je funkcia tarovania na váhach, ako sa používa tara na rôznych váhach a prečo je taká užitočná v praxi.
Pravidelná inventarizácia stavu nápojov vo vašom bare, reštaurácií, pohostinstve, krčme či v akomkoľvek inom zariadení, kde sa podávajú čapované alebo nalievané nápoje, patrí medzi základné princípy efektívneho fungovania každej gastro prevádzky.
Drevo je hygroskopický materiál, čo znamená, že prirodzene obsahuje a absorbuje vodu. Čerstvé drevo, krátko po odpílení stromu, obsahuje spravidla 50 až 80% vody. Takéto drevo nie je vhodné na ďalšie spracovanie, je potrebné ho vysušiť. Čas sušenia závisí
Kalibrácia je porovnanie nameranej hodnoty kalibrovaného prístroja so skutočnou hodnotou, teda hodnotou ktorú vidíme na presnom meracom prístroji (Etalóne). Prečo vlastne kalibrovať meracie prístroje? Aby bola zaručená presnosť merania. Presnosť merania m
Tento web s e-shopom a blogom vznikol v januári 2020, no naša spoločnosť nie je na trhu meradiel žiadnym nováčikom. Od roku 2013 prevádzkujeme iný eshop. Metershop ale prináša modernejší formát a väčší sortiment meradiel. Veríme, že sa nám podarí splniť o