Špargľa – jarná kráľovská delikatesa

Špargľa bola považovaná v Grécku za symbol luxusu. Bola známa aj ako zelenina i liek. Jej zázračnú silu dokonca vyzdvihoval aj Hippokrates. V súčasnosti sa pestuje takmer na celom území Európy. Najväčšími pestovateľmi je Čína, USA, Španielsko, Francúzsko

prejsť na článok

Čo všetko viete o špargli?

Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?

prejsť na článok

Vedeli ste že... alebo čo sme nevedeli o špargli

Hitom na tanieroch domácich gazdiniek ale aj profesionálnych kuchárov a šéfkuchárov sa na jar stáva biela špargľa. Stretnúť sa s ňou môžeme aj v špičkových reštauráciách. Špargľa má vysokú výživovú hodnotu. V našom jedálničku by rozhodne nemala chýbať.

prejsť na článok

Jarná zbierka na Charitu

Jarná zbierka na charitu The post Jarná zbierka na Charitu appeared first on Farnosť Čimhová.

prejsť na článok

Ako premôcť jarnú únavu

Veľa ľudí stále bojuje s jarnou únavou, aj keď leto už je za dverami. Jarná únava nie je klasická diagnóza, aj keď ňou trpí väčšina populácie. Jarná únava je spôsobená zmenami počasia a nesprávnou životosprávou.

prejsť na článok