Špargľa bola považovaná v Grécku za symbol luxusu. Bola známa aj ako zelenina i liek. Jej zázračnú silu dokonca vyzdvihoval aj Hippokrates. V súčasnosti sa pestuje takmer na celom území Európy. Najväčšími pestovateľmi je Čína, USA, Španielsko, Francúzsko
Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?
prejsť na článokHitom na tanieroch domácich gazdiniek ale aj profesionálnych kuchárov a šéfkuchárov sa na jar stáva biela špargľa. Stretnúť sa s ňou môžeme aj v špičkových reštauráciách. Špargľa má vysokú výživovú hodnotu. V našom jedálničku by rozhodne nemala chýbať.
prejsť na článokJarná zbierka na charitu The post Jarná zbierka na Charitu appeared first on Farnosť Čimhová.
Veľa ľudí stále bojuje s jarnou únavou, aj keď leto už je za dverami. Jarná únava nie je klasická diagnóza, aj keď ňou trpí väčšina populácie. Jarná únava je spôsobená zmenami počasia a nesprávnou životosprávou.
prejsť na článok