Maková torta a jahodami (vegan)

Maková torta s jahodami! Aj keby vám mak nechutí, zaručujem že s týmto šľahačkovým krémom, jahodami a želé, si ho zamilujete! A túto vegan tortu si môžete pripraviť na tisíc spôsobov! Namiesto jahôd pridajte mango, kiwi, ananás, maliny, citrón, čučoriedky Ja by som začala tým mangom hneď ako skončí jahodová sezóna. Mak je všestranná prísada, ktorá môže dodať chuť a výživné látky rôznym pokrmom. Tieto drobné semienka sú plné živín a antioxidantov, takže sú zdravým doplnkom každého jedla. Či už nimi posypete šalát alebo ich pridáte do pečeného jedla, mak určite dodá vášmu pokrmu chrumkavosť a zvýši jeho výživovú hodnotu. Maková torta a jahodami: Množstvo12 porciíQuarter (3 Servings)Half (6 Servings)Default (12 Servings)Double (24 Servings)Triple (36 Servings)Príprava40 minútVarenie20 minútCelkovohodina Makové cesto - 24 cm korpus 140 ml mandľového mlieka 25 g repkového oleja 60 g múčkového cukru 1 ČL vanilkovej pastyDr.Oetker 100 g hladkej múky 20 g kukuričného škrobu 1 ČL kypriaceho prášku (3,5 g) štipka soli 100 g mletého makuDr.OetkerKrém: 150 g ovsenej šľahačkyOatly 50 g kryštálového cukru 300 g zakysaného krému na báze sóji Cr me Vega Dr.Oetker 1 ČL vanilkovej pastyDr.Oetker 150 g jahôdJahodové želé: 250 g jahôd 2 PL kryštálového cukru 10 g tortového želé - čírehoDr.Oetker NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) IngredientsMakové cesto - 24 cm korpus 140 ml mandľového mlieka 25 g repkového oleja 60 g múčkového cukru 1 ČL vanilkovej pastyDr.Oetker 100 g hladkej múky 20 g kukuričného škrobu 1 ČL kypriaceho prášku (3,5 g) štipka soli 100 g mletého makuDr.OetkerKrém: 150 g ovsenej šľahačkyOatly 50 g kryštálového cukru 300 g zakysaného krému na báze sóji Cr me Vega Dr.Oetker 1 ČL vanilkovej pastyDr.Oetker 150 g jahôdJahodové želé: 250 g jahôd 2 PL kryštálového cukru 10 g tortového želé - čírehoDr.OetkerDirectionsMaková torta s jahodamiIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-04-24","name":"Makov\u00e1 torta s jahodami","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2023\/04\/DSC09904copy-700x525.jpg","description":"Makov torta s jahodami! Aj keby v m mak nechut , zaru\u010dujem \u017ee s t mto \u013eaha\u010dkov m kr mom, jahodami a \u017eel , si ho zamilujete!","recipeIngredient":["140 ml mand\u013eov\u00e9ho mlieka","25 g repkov\u00e9ho oleja","60 g m\u00fa\u010dkov\u00e9ho cukru","1 \u010cL vanilkovej pasty","100 g hladkej m\u00faky","20 g kukuri\u010dn\u00e9ho \u0161krobu","1 \u010cL kypriaceho pr\u00e1\u0161ku (3,5 g)","\u0161tipka soli","100 g mlet\u00e9ho maku","150 g ovsenej \u0161\u013eaha\u010dky","50 g kry\u0161t\u00e1lov\u00e9ho cukru","300 g zakysan\u00e9ho kr\u00e9mu na b\u00e1ze s\u00f3ji ","1 \u010cL vanilkovej pasty","150 g jah\u00f4d","250 g jah\u00f4d","2 PL kry\u0161t\u00e1lov\u00e9ho cukru","10 g tortov\u00e9ho \u017eel\u00e9 - \u010d\u00edreho"],"recipeCategory":"Torty","recipeYield":"12","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H40M","totalTime":"PT1H0M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"12","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Korpus: Na mojom youtube nájdete aj video recept. Začnite prípravou makového korpusu. Pripravte si tortovú formu s priemerom asi 24 cm. Dno potrite jemne olejom a vysteľte kruhom z papiera na pečenie. V nednej mise zmiešajte mandľové mlieko, olej, vanilkovú pastu a cukor. V druhej mise zmiešajte múku, škrob, kypriaci prášok, soľ a mletý mak. Následne vmiešajte suché ingrediencie do mokrých a vymiešajte hladké cesto. Nemiešajte pridlho, ale len kým nezmysnú hrudky múky.Korpus pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút, kým nebude dopečené. Nechajte ho vychlandúť pod utierkou, aby v ceste zostala vlhkosť. Krém: Ovsenú šľahačku spolu s kryštálovým cukrom do tuha. Následne zašľahajte aj zakysaný krém na báze sóji a vanilkovú pastu. Potom už len pridajte nasakané jahody. Ak je makový korpus vychladnutý, môžete krém navrstviť na korpus a odložiť do chladničky, kým pripravíte želé. Jahodové želé: Maková torta a jahodami Jahody rozmixujte a zmiešajte v malom hrnci s cukrom a tortovým želé (číre). Zmes privedťe k varu za stáleho miešania a následne nechajte jemne vychladnúť nie však úplne, aby želé nestuhlo. Pri chladnutí ho priebežne miešajte. Jahodové želé nalejte na vrch vegánskej torty a znova dajte stuhnúť do chladničky. Tortu nechajte tuhnúť aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Dozrobte ju makom a jahodami a najkrájajte na 12 kúskov. Pozrite sa aj na recept na klasický cheesecake s jahodovým krémom. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Príspevok Maková torta a jahodami (vegan) zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Piškótová Šarlota s jahodami

Piškótová Šarlota s jahodami je torta, ktorá vie vyraziť dych! Krehké domáce piškóty, bavorský krém a sladké jahody tvoria ľahkú a sviežu kombináciu, ktorá si získa každého. Na mojom zozname bola dlho. Konečne som ju pripravila kamarátke na oslavu naroden

prejsť na článok

Leather Sleeves

Authentic Portland church-key selfies tofu. Farm-to-table, cred trust fund fingerstache. Synth raw denim vegan Banksy butcher stumptown single-origin semiotics. Intelligentsia chambray tousled, kitsch Godard actually pop-up. Listicle ugh flannel tousled r

prejsť na článok

Špaldovo-pohánkové wafle

Cca 10 ks 160 ml sójového mlieka 1 vajce 60 g pohánkovej múky 40 g špaldovej hladkej múky 1 ČL kokosového cukru 1/3 ČL kypriaceho prášku na pečenie 1/3 ČL mletej škorice 50 g rastlinného margarínu Alsan 50 g strúhaného kokosu Nutričné

prejsť na článok

Vegan francúzske zemiaky

Vegan francúzske zemiaky sú pre mňa typickým rodinným receptom, ktorý najradšej pripravujem z prvých domácich zemiakov. Tie sú čerstvé a šťavnaté a dodávajú tak celému jedlu jedinečnú vláčnosť. Klobásku nahradzujem údeným tofu, tempehom, seitanom alebo ve

prejsť na článok

Inspiration: Nordic Home

Meditation street art bitters keffiyeh Shoreditch. High Life roof party pour-over bitters, vegan Pitchfork ennui migas. Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache, XOXO sustainable pug fi

prejsť na článok