Vegan francúzske zemiaky

Vegan francúzske zemiaky sú pre mňa typickým rodinným receptom, ktorý najradšej pripravujem z prvých domácich zemiakov. Tie sú čerstvé a šťavnaté a dodávajú tak celému jedlu jedinečnú vláčnosť. Klobásku nahradzujem údeným tofu, tempehom, seitanom alebo vegan párkami či klobáskou. Použite to, čo vám chutí a zoženiete. Vegan francúzske zemiaky: Množstvo4 porcieQuarter (1 Serving)Half (2 Servings)Default (4 Servings)Double (8 Servings)Triple (12 Servings)Príprava25 minútVareniehodina 15 minútCelkovohodina 40 minút 800 g zemiakov typu C 2 PL slnečnicového oleja 500 ml rastlinnej smotany na varenies jov smotana K-Take it veggie 30 g kukuričného škrobu 3 PL lahôdkového droždia 1 ČL soli 150 g údeného tofu, tempehu, vegan párky či seitan NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) Ingredients 800 g zemiakov typu C 2 PL slnečnicového oleja 500 ml rastlinnej smotany na varenies jov smotana K-Take it veggie 30 g kukuričného škrobu 3 PL lahôdkového droždia 1 ČL soli 150 g údeného tofu, tempehu, vegan párky či seitanDirectionsFrancúzske zemiakyIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-03-13","name":"Franc\u00fazske zemiaky","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/DSC06221-copy-700x525.jpg","description":"Vegan franc zske zemiaky s typick m jesenn m receptom s prv ch zemiakov Klob sku nahradzujem den m tofu, tempehom \u010di seitanom.","recipeIngredient":["800 g zemiakov typu C ","2 PL slne\u010dnicov\u00e9ho oleja","500 ml rastlinnej smotany na varenie","30 g kukuri\u010dn\u00e9ho \u0161krobu","3 PL lah\u00f4dkov\u00e9ho dro\u017edia","1 \u010cL soli","150 g \u00faden\u00e9ho tofu, tempehu, vegan p\u00e1rky \u010di seitan"],"recipeCategory":"Hlavn\u00e9 jedl\u00e1","recipeYield":"4","cookTime":"PT1H15M","prepTime":"PT0H25M","totalTime":"PT1H40M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"4","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky. Pre tento recept odporúčam mladé čerstvé zemiaky sú šťavnatejšie. Ak mladé zemiaky práve nemáte, plátky krájajte najtenšie, ako sa dá. Nakrájané plátky zemiakov zalejte olejom a dobre premiešajte tak, aby ním boli pokryté všade a rovnomerne.V miske zmiešajte rastlinnú smotanu so soľou a lahôdkovým droždím. Ja mám chuťovo rada sójovú smotanu, ale použiť môžete akúkoľvek alebo si prirpaviť aj domácu napríklad z kešu. Aby sa smotana správne upiekla, zahustite ju kukuričným škrobom. Údené tofu, alebo iný rastlinný proteín, nakrájajte na rovnako tenké plátky ako zemiaky, a ak máte čas, tak ho krátko opečte do zlata z každej strany, aby ste zintenzívnili jeho chuť. Pripravte si zapekaciu misku. Tá moja má rozmer 25 x 17 cm. Ak by vaša zapekacia miska bola výrazne väčšia, myslite na to a pripravte si viac surovín. Zemiakmi vykúpanými v oleji vyložte dno zapekacej misky, aby ste pokryli celé dno. Druhú vrstvu vytvorte z asi 6 plátkov tofu (nemusíte ho ukladať rovnako nahusto ako zemiaky). Prvé dve vrstvy zalejte naberačkou smotany. Pokračujte vo vrstvení striedaním vrstiev zemiakov, tempehu a smotany, kým vašu zapekaciu misu nevyplníte. Hornú vrstvu výdatne zalejte smotanou a zakryte alobalom.Vegan francúzske zemiaky pečte v rúre pod alobalom na 180 stupňoch asi 45 minút. Potom odoberte alobal a pečte asi 30 minút pod grilom, horná vrstva zemiakov takto chytí chrumkavo zlatú farbu. Po vybratí z rúry skontrolujte, či je horná vrstva zemiakov naozaj prepečená a smotana hustá. Francúzske zemiaky nechajte trochu vychladnúť, kým ich budete krájať. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na varenie, pozrite sa na ďalšie hlavné jedlá. Alebo si rovno kúpte Slovegán kuchárky, kde nájdete všetky vaše obľúbené Slovenské jedlá vo vegan verzii. Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika. Príspevok Vegan francúzske zemiaky zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Určenie správnych hnojív pre vaše plodiny: Spoznajte tajomstvo úspešného hnojenia!

Hnojenie je kľúčovým prvkom v pestovaní rôznych druhov rastlín. Rastliny potrebujú živiny na zdravý rast a plodnosť. Správne hnojenie môže zabezpečiť silné rastliny a bohatú úrodu. V tomto článku sa pozrieme na rôzne druhy hnojív a spôsoby, ako ich použiť

prejsť na článok

Ako cvičiť francúzske tlaky

Cvik francúzske tlaky je účinným cvikom na posilnenie a tvarovanie svalov tricepsov. Tento cvik sa vykonáva v ľahu, za pomoci veľkej činky alebo jednoručiek a zameriava sa na izoláciu svalov tricepsov. Okrem toho sú francúzske tlaky účinné aj pri rozvoji

prejsť na článok

Leather Sleeves

Authentic Portland church-key selfies tofu. Farm-to-table, cred trust fund fingerstache. Synth raw denim vegan Banksy butcher stumptown single-origin semiotics. Intelligentsia chambray tousled, kitsch Godard actually pop-up. Listicle ugh flannel tousled r

prejsť na článok

Ryža a zemiaky

Ryža a zemiaky sú príklady potravín bohatých na sacharidy a sú dôležitým zdrojom energie pre naše telo. Avšak, existujú určité rozdiely v ich výživových hodnotách. Ryža je zrnitá obilnina, ktorá je obľúbená po celom svete a je základnou potravinou v mnohý

prejsť na článok

Viac o krbových vložkách Uniflam. Sú to Francúzske alebo Poľské krby.

Krby Uniflam majú u niektorých klientov zle podvedomie a to hlavne reklamou založenou na nepravdivých informáciách od predajcov neprajníkov o týchto výrobkoch že sú to Poľské výrobky. Ako vieme na Slovenskom trhu majú Poľské výrobky len tú najhoršiu rekla

prejsť na článok