Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré

Na prípravu budeme potrebovať : 400 g farmárskych kačacích pŕssoľ 450 g na maslovej tekvice150 g zemiakov75 ml plnotučného mlieka25 g maslasoľ, muškátový oriešok 500 ml Trnkového vína2 PL hustého hovädzieho vývaru1 ČL cukru25 g masla Omáčka:Víno dajte do menšieho hrnca a varte, kým nezhustne do sirupovej konzistencie.Potom pridajte vývar, cukor, soľ, omáčku odstavte a na zjemnenie pridajte maslo, ktoré sa v teplej omáčke krásne rozpustí. Pyré:Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky, a v osolenej vode uvarte do mäkka. Tekvicu ošúpte, nakrájajte na kocky a uvarte nad parou do mäkka.Uvarené a ešte teplé zemiaky aj tekvicu dajte do väčšej misy, pridajte zohriate mlieko a pomocou mixéra vyšľahajte na hladké pyré. Prsia:Kožu narežte do mriežky a prsia vložte do studenej panvice kožou dole.Opekajte na najnižšom plameni, kým sa nevypečie tuk a koža zostane krásne zlatavá.Prebytočný tuk zlejte z panvice, prsia otočte na druhú stranu, nechajte na panvici ešte zatiahnuť, a prsia dopečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov na programe horkovzduch.Kačacie prsia sú správne upečené, keď dosiahnu teplotu 55 stupňov (trvá to približne 10 min).Keď majú prsia správnu teplotu, vyberte ich z rúry, prikryte alobalom a nechajte aspoň 10 minút odstáť.Potom ich nakrájajte na tenké plátky, osoľte vločkovou soľou, a podávajte s tekvicovým pyré preliate teplou vínovou omáčkou. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

Na prípravu budeme potrebovať: 400 ml smotany na šľahanie200 ml plnotučného mlieka60 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk4 plátky

prejsť na článok

Víkendová ponuka

Víkendová ponuka Ponuka šéfkuchára 50g Francúzske kačacie paté Cancanero, hrušky 10,90 € 0,33l Kapustnica, mäso, huby 4,80€ 350g Lokša plnená kačacím mäsom a drobami, šalát z červenej kapusty 13,50 € 350g Kačacie stehno pečené, dusená červená kapusta, lok

prejsť na článok

Zemiaky so zeleninou a paradajkovým pyré

Tieto varené zemiaky s paradajkovým pyré a zeleninou sú vynikajúce ako príloha k pečenému mäsu, alebo ako samostatné jedlo.

prejsť na článok

Gaštanová bábovka

Gaštanová bábovka Tento týždeň si môžete osladiť receptom len z dvoch ingrediencií! Porcie 5

prejsť na článok

Medzinárodné Majstrovstvá SR Masters 2023

1. Apríla 2023 sme navštívili mesto Trenčín, kde sa konali Medzinárodné M – SR Masters. Náš tréner Stanislav Novotný sa po 11 rokoch opäť postavil na štartový blok hneď v 4 disciplínach: 50m voľný spôsob100m prsia50m motýľ100m prsia Ako to dopadlo? Po ná

prejsť na článok