Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré

Na prípravu budeme potrebovať : 400 g farmárskych kačacích pŕssoľ 450 g na maslovej tekvice150 g zemiakov75 ml plnotučného mlieka25 g maslasoľ, muškátový oriešok 500 ml Trnkového vína2 PL hustého hovädzieho vývaru1 ČL cukru25 g masla Omáčka:Víno dajte do menšieho hrnca a varte, kým nezhustne do sirupovej konzistencie.Potom pridajte vývar, cukor, soľ, omáčku odstavte a na zjemnenie pridajte maslo, ktoré sa v teplej omáčke krásne rozpustí. Pyré:Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky, a v osolenej vode uvarte do mäkka. Tekvicu ošúpte, nakrájajte na kocky a uvarte nad parou do mäkka.Uvarené a ešte teplé zemiaky aj tekvicu dajte do väčšej misy, pridajte zohriate mlieko a pomocou mixéra vyšľahajte na hladké pyré. Prsia:Kožu narežte do mriežky a prsia vložte do studenej panvice kožou dole.Opekajte na najnižšom plameni, kým sa nevypečie tuk a koža zostane krásne zlatavá.Prebytočný tuk zlejte z panvice, prsia otočte na druhú stranu, nechajte na panvici ešte zatiahnuť, a prsia dopečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov na programe horkovzduch.Kačacie prsia sú správne upečené, keď dosiahnu teplotu 55 stupňov (trvá to približne 10 min).Keď majú prsia správnu teplotu, vyberte ich z rúry, prikryte alobalom a nechajte aspoň 10 minút odstáť.Potom ich nakrájajte na tenké plátky, osoľte vločkovou soľou, a podávajte s tekvicovým pyré preliate teplou vínovou omáčkou. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Kačacie prsia s vínovou omáčkou a tekvicovým pyré je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Neodolateľné jesenné menu v Hoteli Diplomat

Jeseň už vystriedala leto a šefkuchár v Hoteli Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach p. Vladimír Lokšík zostavil pre vás  neodolateľné jesenné menu. Hlavnú rolu si v ňom tentokrát "zahrali" kačacie prsia s malinovou omáčkou a zemiakovou roládou s ...

prejsť na článok

Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

Na prípravu budeme potrebovať: 400 ml smotany na šľahanie200 ml plnotučného mlieka60 g kryštálového cukru 1 vanilkový struk4 plátky

prejsť na článok

Ponuka mesiaca december v reštaurácii Meritto

Záver roka sa neodvratne blíži. Čo tak sa stretnúť s priateľmi a zhodnotiť ho pri kvalitnom jedle? Reštaurácia Meritto bude určite tou správnou voľbou a využiť môžete zároveň ich ponuku mesiaca: pečené kačacie prsia s červenou kapustou a karlova...

prejsť na článok

Zimné menu špeciál vo Wellness Hoteli Diplomat****

Skvelý gastronomický zážitok Vás čaká, ak zavítate do Hotela Diplomat**** a využijete ich špeciálnu ponuku zimného menu. Veď posúďte - už len hlavné jedlo v zložení bažantie prsia s fumet kardamónu, tekvicovo zelerové ragú, zemiakové pyré s peče...

prejsť na článok

Husacie a kačacie hody v Rybárskej bašte

Určite sa všetci zhodneme na tom, že k jeseni neodmysliteľne patria husacie a kačacie hody. Ak teda zavítate do Rajeckých Teplíc, môžete využiť ponuku reštaurácie Rybárska bašta, ktorá sa nachádza na ostrovčeku kúpeľného jazierka. Po výdatnej ve...

prejsť na článok