Double Eagle najvzácnejšie minca sveta sa predala za 19 miliónov dolárov!

Svetový rekord v dražbe vzácnej mince Double Eagle za 18,9 milióna dolárov! Tri malé zberateľské predmety, ktoré sa pohodlne zmestia do dlane sa začiatkom júna tohto roku vydražili za rekordnú sumu 30 miliónov dolárov! Návrhár luxusnej obuvi Stuart Weitzman vydražil vzácne predmety, prezývané ako „Tri poklady v americkom New Yorku. V dražbe sa objavila legendárna zlatá minca, súprava známych chybne vytlačených známok a malý kúsok purpurového papiera, ktorý sa ľudovo nazýva „najvzácnejšia pečiatka na svete. V našej ponuke teraz nájdete autentickú repliku legendárneho Double Eaglea, ktorá môže žiariť aj vo Vašej zbierke. Najvzácnejšie minca sveta Najdrahšiu položku predstavovala malá zlatá minca. Americký Double Eagle z roku 1933 sa vydražil za rekordných 18,9 milióna dolárov. Najvzácnejšia poštová známka sveta je One-Cent Magenta (jednocentová karmínová) z roku 1856 za viac ako 8,3 milióna dolárov, čo potvrdilo jej pozíciu najcennejšie známky v histórii. Kupci si podľa Sotheby´s priali zostať v anonymite. Legenda Double Eagle 1933 Príbeh mince Double Eagle dobre poznajú všetci v kruhoch zberateľov mincí. V roku 1933 americký prezident Franklin Delano Roosevelt v snahe zabrániť finančnej kríze rozhodol stiahnuť z obehu všetky zlaté mince a nariadil ich roztavenie a uloženie v pevnosti Fort Knox. Tomuto nariadeniu uniklo 13 zlatých mincí a stali sa z nich, podľa niektorých numizmatikov, najvzácnejšie mince na svete. To samozrejme vzbudilo veľký záujem numizmatickej spoločnosti. V roku 1944 ukradol jednu z mincí, ktorá sa vyhla roztaveniu, vášnivý zberateľ, egyptský kráľ Farouk. Dlhú dobu sa Američanom tento ukradnutý exemplár vzácnej mince nedarilo získať späť. Mincu vystopovala americká tajná služba až v roku 1996, keď sa ju pokúšal predať britský obchodník so zlatom.  V roku 2002 bol jeden z exemplárov mince Double Eagle 1933 predaný vo Veľkej Británii v aukčnej sieni Sotheby´s za neuveriteľných 7,6 milióna dolárov. Autorizovanú repliku vyrazila Berlínska mincovňa Replika najvzácnějšia zlaté mince sveta je teraz cenovo dostupná pre všetkých! Svoju zbierku môžete obohatiť o razbu z rýdzeho striebra (999/1000), ktorá je navyše zušľachtená 24-karátovým zlatom. Každá replika má dokonca individuálne číslovanie na hrane, čo z neho robí jedinečný exemplár! Pre viac informácií navštívte túto stránku. The post Double Eagle najvzácnejšie minca sveta sa predala za 19 miliónov dolárov! appeared first on pokladnica-minci.sk.

prejsť na článok

Novinky od Goodyear na leto 2022

EAGLE F1 ASYMMETRIC 6 17, 18, 19, 21“ EAGLE F1 SUPERSPORT 18, 19, 20, 21, 22“ EAGLE F1 SUPERSPORT R 18, 19, 20, 21“ EAGLE F1 SUPERSPORT RS 20, 21“ Zdroj: www.goodyear.eu www.goodyear.com.my

prejsť na článok

Eagle F1 Asymmetric 6

Goodyear uvádza na trh novú pneumatiku Eagle F1 Asymmetric 6 Viac

prejsť na článok

Predstavenie kávovarov Victoria Arduino Eagle

Potrebujete pre svoju kaviareň profesionálny pákový kávovar? Kávovary Victoria Arduino Eagle sú skvelou voľbou pre menšie alebo väčšie prevádzky. Postupne vám predstavím všetky kávovary z tohto modelového radu.

prejsť na článok

Victoria Arduino: Eagle One vs. La Marzocco: Linea Classic

Ako by dopadol súboj dvoch legendárnych talianskych strojov? Nie, nepôjde o Ferrari alebo Lamborghini. Pôjde o dva kávovary - Victoria Arduino Eagle One vs. La Marzocco Linea Classic. Poďme na to!

prejsť na článok

Výhra 500 dolárov

Policajt zastaví auto a hovorí vodičovi: - Gratulujem vám, vyhrali ste odmenu 500 dolárov, lebo ste prvý vodič, ktorý mal dnes večer zapnutý pás.

prejsť na článok