Desaťročie slovenského pivovarníctva 1998-2008 I. / Autor: Dalibor Hanzel.

Prebraté zo zdroja: pivni.info Za posledných 10 rokov sa toho na slovenskej pivnej scéne udialo mnoho (bohužiaľ to boli udalosti zväčša negatívne) s ktorých prehľadom by som sa s Vami rád podelil. Môžete si povedať, že vás pivovarníctvo na Slovensku nezaujíma – ale oponoval by som vám tým, že 75 rokov spoločného štátu výrazne ovplyvnilo aj dianie u nás. A v neposlednom rade by som týmto článkom chcel poukázať na rozdielnosť pivného vývoja v našich krajinách.

prejsť na článok

Desaťročie slovenského pivovarníctva 1998-2008 II / Autor: Dalibor Hanzel.

Prebraté zo zdroja: pivni.info Ako som v minulom článku naznačil, v tomto pokračovaní sa pozrieme bližšie na zúbok slovenskému minipivovarníctvu. Bohužiaľ sa však ani na tomto poli nedeje nič čo by milovníka piva nejako extra tešilo.

prejsť na článok

II. diel 2008 - 2009

Druhý zväzok diela Apoštolské cesty Benedikta XVI. mapuje cesty Svätého Otca v rokoch 2008 – 2009, keď navštívil Spojené štáty americké, Austráliu, Francúzsko, africké krajiny Kamerun i Angolu, Svätú zem a Česko. Autor každú cestu výstižne charakterizuje

prejsť na článok

Základy domácej výroby piva — zo sladu alebo z koncentrátu?

(Domáca výroba piva, 1. časť). Ak si chcete dopriať radosť z vlastnoručne vyrobeného piva (a neskôr možno v obore pivovarníctva aj podnikať), v tomto seriáli sa dozviete ako na to.

prejsť na článok

Csukás László: Álmaim folyója (1998)

A Tőkési-ág 33 km hosszú, mélysége helyenként 5 méter is lehet. 1993-ban a legmagasabb, ötös szintű védettség alá helyezték. Eszmei értéke felbecsülhetetlen. Mindezt egyetlen egy elavult információs tábla jelzi a "Csukás László: Álmaim folyója (1998)" cím

prejsť na článok