Denim – trendový materiál v gastro priemysle

Biele kuchárske rondóny, kockované nohavice a čierne zástery: bežné farebné kombinácie, ktoré nájdete v reštaurácii sú klasikou, ale niekedy nudnou klasikou, kde je málo priestoru pre individualitu! To je ich hlavný rozdiel oproti denimu, denimovému pracovnému oblečeniu: To ponúka výrazne trendy vzhľad a neobmedzené možnosti kombinácie s inými farbami a tak aj neobmedzené možnosti vytvorenia individuálneho looku. Množstvo pozitívnych vlastností denimu robia z tejto látky ideálny materiál pre gastronomický priemysel. Špeciálna technika tkania robí bavlnu veľmi odolnou, ale stále sa ľahko udržuje a pohodlne sa nosí. Čo je charakteristické pre denim? Proces výroby bavlneného vlákna môžete nájsť v sekcii History of Denim, ale samotná látka vyzerá rovnako ako pred 400 rokmi a má rovnaké pozitívne vlastnosti: Robustnosť Denim sa používa najmä pre svoju robustnosť, a preto je vhodný najmä ako materiál na pracovné oblečenie. Ako materiál je veľmi odolný voči roztrhnutiu a zvlášť odolný voči teplu – ideálny na použitie v kuchyni a reštaurácii. Vysoký komfort pri nosení Na rozdiel od syntetických vlákien, ako polyester, má bavlna prirodzenú priedušnosť, čo je vhodné najmä pri práci v kuchyni. Pracovný odev vyrobený z bavlny je odolný voči potu a tak sa dobre nosí v reštauráciách, kde je vysoké pracovné tempo. Aj keď je denim pevný materiál, stále je prispôsobivý a pružný a neobmedzuje tak slobodu pohybu. Ďalším jeho benefitom je, že je má relatívne nízky alergický potencionál. Ľahká starostlivosť Či už v kuchyni, na obsluhe v reštaurácii alebo za barom, pracovné oblečenie musí vždy vyzerať čisto a upravene. Denimové vlákno je ľahké na údržbu, a tak jednoducho odstránite škvrnu na kuchárskom rondóne alebo na zástere. Ako sa starať o pracovné oblečenie z denimu? Pozitívne vlastnosti denimu zaručujú dlhú životnosť pracovného odevu. Aby vám odev dlho slúžil, mali by ste venovať pozornosť správnej starostlivosti a dodržiavať inštrukcie. Pranie Denim stačí prať pri teplote 40 °C. Svetlý alebo biely denim môžete prať aj pri teplote 60 °C. Pri denime so strečom nepoužívajte aviváž, nakoľko tá môže narušiť syntetické vlákna a poškodiť látku. Denim by ste mali vždy prať s podobnými farbami, pretože látka môže púšťať farbu a to najmä pri pravých praniach. NÁŠ TIP Perte nové oblečenie z denimového materiálu spolu so staršími kúskami, osviežite tak ich farbu. Sušenie Pracovné oblečenie musí byť pripravené na každodenné použitie. Právate vaše oblečenie spoločne s ostatným personálom v práčovniach? Tie často využívajú sušičky, ktoré zabezpečia, že personál bude mať oblečenie na čas pripravené a suché. Denimové oblečenie sa scvrkne už počas výroby, takže bubnové sušičky mu už nerobia problém. Takže pri praní a sušení už denimové oblečenie nemení svoju veľkosť a nestráca svoj tvar. Žehlenie Džínsovina sa vďaka svojej štruktúre prakticky nekrčí. Bavlna má tepelne odolné vlastnosti, a tak nie je problém ani krátke žehlenie až do 200 °C. Skladovanie Ak denim nie je správne skladovaný, môžu sa rýchlo objaviť zažltnuté alebo biele miesta. Pre denim typická modrá farba pochádza z prírodného farbiva indigo, ktorá je pomaly degradovaná ozónom a UV žiarením a vedie k nepravidelnému sfarbeniu. Rifľové oblečenie by sa malo preto skladovať na tmavom mieste, aby sa čo najdlhšie zachovala farba textílií. Rýchly náhľad Pracovné oblečenie Zástera s laclom Ben 40.69 bez DPH / balenie, 44.87 s DPH / balenie Výber možností Rýchly náhľad Pracovné oblečenie Denimová dámska blúzka Jean bez DPH / balenie, 62.03 s DPH / balenie Výber možností Rýchly náhľad Pracovné oblečenie Zástera Nando denim dĺžka 60 cm From 23.09 bez DPH / balenie, 26.39 s DPH / balenie Výber možností Rýchly náhľad Pracovné oblečenie Pánsky kuchársky rondón Scott dlhý rukáv 60.49 bez DPH / balenie, 72.59 s DPH / balenie Výber možností The post Denim – trendový materiál v gastro priemysle appeared first on palazzo.

prejsť na článok

Úspešný DANUBIUS GASTRO 2016 za nami :)

Na gastre bolo skvele. Stretli sme množstvo priateľov, nadviazali nové spolupráce, objavili ďalšie skvelé vinárstva. Návštevníci mali možnosť zoznámiť sa  s našim vinárstvom a ochutnať naše vínka. Množstvo z nich si nimi doplnilo svoje domáce vinotéky. Čo

prejsť na článok

Ekologické, kompostovateľné gastro balenia

Vegware_EU_Factsheet_SUPD_Slovak_2106-2Stiahnuť   Vegware_EU_Factsheet_TurtleGraphic_Slovak_2106-1Stiahnuť  

prejsť na článok

The Current Material Situation

Due to an increased demand for advanced materials to support the growth in 5G applications, many laminate manufacturers have increased the production and output of high-performance or high-speed material at the expense of standard performance materials. T

prejsť na článok

Aký je rozdiel medzi gastro a kuchynskou váhou?

váhy do kuchyne síce môže na prvý pohľad vyzerať ako jednoduchá záležitosť, no v skutočnosti je pri ňom potrebné brať do úvahy viacero rôznych faktorov.

prejsť na článok