Varenie – Správna výživa Charakter problému Cukrovka je choroba látkovej premeny, problémom je nedostatok hormónu inzulínu, zlé využívanie cukru vtkanivách ajeho hromadenie vkrvi. Cukrovka je vážne ochorenie, ktoré zhoršuje stav cievneho systému pacienta aspôsobuje následne ďalšie zdravotné problémy, ako náhle príhody, ischemickú chorobu srdca, ťažkosti shojením rán, kedy hrozí amputácia končatiny, poškodenie až zlyhanie obličky čistratu zraku. Kto tento problém geneticky zdedí, alebo ho vpriebehu života nadobudne, už sa ho nikdy nezbaví. Preto okrem klasickej liečby pod dozorom diabetológa treba dbať aj na správny štýl spravovania. Čo si dopriať ačo zjedálnička vyškrtnúť Diabetici musia zo svojich obľúbených jedál vyškrtnúť všetky sladkosti, zákusky apoužívať len umelé sladidlá. Problémom sú tiež sladké druhy ovocia. Aj pri ostatných potravinách by mali byť striedmi, či už pri konzumácii tukov, bielkovín alebo sacharidov. Pre nebezpečný cholesterol, ktorý zhoršuje stav ich cievneho systému, už aj tak zasiahnutého chorobou, nesmú jesť vnútornosti, vaječné žĺtky, maslo iplnotučné mlieko amliečne výrobky. Dopriať si však môžu celozrnné výrobky, strukoviny,sóju, zeleninu ako karfiol, rajčiaky, brokolicu, uhorky, zelenú papriku či kapustu, zovocia najviac kyslejšie odrody jabĺk, tiež rastlinné oleje, orechy, ryby, ustrice adroždie, napríklad vpodobe nátierky. Jesť by mali častejšie menšie porcie, vynechanie jedla môže spôsobiť kolaps organizmu, prestávka medzi jedlami by preto nemala presiahnuť 2 až 3 hodiny. Cukrovkári si musia strážiť aj hmotnosť, nemali by priberať, aalkohol konzumovať len výnimočne, najvhodnejšie je slabé pivo alebovíno. redakcia Doma a Rada Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Cukrovka (diabetes mellitus) je metabolické ochorenie, ktorého hlavným prejavom je zvýšená hladina cukru vkrvi (hyperglykémia), ktorá sa rozvíja vdôsledku absolútneho aleborelatívneho nedostatku inzulínu. Inzulín je hormón produkovaný podžalúdkovou žľazou
prejsť na článokPočet ľudí ktorí čelia problémom cukrovky typu II sa každým rokom zvyšuje. Dôvodom tohto stavu je predovšetkým nesprávna strava a nízka fyzická aktivita. Ako sa s týmto problémom vysporiadať? A aké stravovacie odporúčania by sme mali dodržiavať v priebehu
prejsť na článokV Bianco je profesionálny kozmetický systém navrhnutý na redukciu pigmentových škvŕn, rozjasnenie a omladenie pleti vďaka synergickému pôsobeniu obsiahnutých aktívnych látok. Unikátnosť tohto ošetrenia spočíva vo využití kombinácie kyselín, minerálov a p
prejsť na článokJe prirodzené, že vekom sa človek stáva náchylnejším na vznik rôznych závažných či chronických chorôb. Vďaka správnej životospráve a vhodne zvolenej liečbe je však možné priebeh niektorých ochorení spomaliť či ovplyvniť. Viete, aké ochorenia sú úzko späté
prejsť na článokDiabetes mellitus resp. ,,skákajúca“ hladina cukru v krvi Vás už nemusí natoľko obmedzovať. Najnovší vedecký výskum sa zameral na dôkaz priaznivých účinkov našej kyslíkovej vody, a s tým súvisiaceho podporného stabilizovania hladiny glykémie v krvi diabet
prejsť na článok