Ako nakupovať korenie

Toľko sa dnes hovorí o snahe používať kvalitné potraviny, domáce či dovážané, farmárske, tradičné, bio, fair trade – a pritom si jedlo ochutíme korením neznámej kvality, ktorému už toľkú pozornosť nevenujeme. Pri nákupe čoho nerobíte žiadne kompromisy? Že pri korení na výber veľmi nemáte? Skúste ho pridať na zoznam a čítajte ďalej. Kupujte to najlepšie, ... Čítať ďalej The post Ako nakupovať korenie first appeared on Mikori.

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Čierne, zelené, červené a biele korenie: ako si vybrať?

Napriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš

prejsť na článok

Karí korenie zlepšuje pamäť a imunitu

Karí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.

prejsť na článok

Klinčeky – korenie aj liečivo

Klinčeky, všetkým dobré známe, najčastejšie pridávame do vareného vína, punču, ale aj do ovocných kompótov. Okrem toho je to veľmi zdravé korenie, ktoré obsahuje množstvo výživných látok. V Čínskej medicíne sú klinčeky uznávané za koreninu, ktorá zrýchľuj

prejsť na článok

Kurkuma – korenie života

Kurkuma (indický šafrán) je tradičné orientálne korenie vyrábané z podzemku rastliny menom Kurkumovník dlhý (Curcuma longa). Je bežnou súčasťou indického karí korenia, ktorému dodáva nádhernú zlatistožltú farbu. Kurkuma však nie je len potravinárska prísa

prejsť na článok