Príprava kávy Bombardino, viedenskej a alžírskej kávy pomocou kanvice Bialetti Moka

Aj keď naše kávové recepty vyžadujú espresso, Moka kanvica túto prácu zvládne. Káva Moka je veľmi podobná espressu a jej príprava je oveľa jednoduchšia. A ak vlastníte kanvicu Bialetti, máte čiastočne smolu.

prejsť na článok

Príprava studeného nápoja z pohľadu odborníka

Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?

prejsť na článok

Príprava čaju v kanvici Moka

Ak ste si ešte nepripravovali čaj v kanvici Moka, prichádzate o skvelý zážitok. Nielenže výsledky budú rovnako dobré, ale ušetríte aj peniaze, miesto na kuchynskej linke a čas. V skutočnosti je príprava čaju v kanvici Moka veľmi jednoduchá.

prejsť na článok

1. Deň kávy v inCUPle 4.8.2018

Srdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Prečo je dobré pomaly nalievať kávu do drippera

Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.

prejsť na článok