KAVAZ BRAZIL - Zelená káva

Ponúkame riešenia pre malé a stredné spoločnosti v kávovom segmente. Kávu zabezpečujeme podľa potrieb zákazníkov.

prejsť na web

História kávy v Brazílii

Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až do 16. storočia. Ale od roku 1615 sa na európskom kontinente za

prejsť na článok

Fermentácia kávy

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní rozbehne proces kvasenia. Fermentácia môže zlepšiť chuť kávy alebo ju pokaziť. Ide len o to

prejsť na článok

Honey proces

Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu slizu, čo je viskózna vrstva zlož

prejsť na článok

Prehľad rôznych profilov praženia

Zelená káva je káva, ktorá je k dostaniu hneď po zbere. Nie je to chuťovo podobné tomu, čo máte v pohári. Na získanie tejto nezameniteľnej chuti musia kávové zrná prejsť procesom praženia. A v tomto článku sa dozvieme, že parametre praženia, najmä teplota

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Naše kávové regióny

Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ide o ideáln

prejsť na článok

Šialené ceny brazílskej kávy – prečo? Môže za to jeden úder za druhým!

Vždy, keď prechádzame akýmikoľvek profesijnými, finančnými, emocionálnymi alebo rodinnými problémami, nakoniec to ovplyvní náš výkon. Je to prirodzené. Keď však dlhodobo prechádzate niekoľkými rôznymi problémami, je zrejmé, že to výrazne ovplyvní Vaše zdr

prejsť na článok

Malá alebo veľká pražiareň, pre nás nie je žiaden rozdiel

Ponúkame osobný prístup. Sme kapacitne schopní dodať až dva kontajnery mesačne, napriek tomu predávame niekoľko kg zelenej kávy aj pre začínajúcich pražiarov, keď nemajú možnosť investovať do celého vreca. Počúvame ich očakávania a nápady na zlepšenie. An

prejsť na článok

Doprava zdarma v rámci Slovenska a susedných krajín (Rakúsko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko)

Rozhodli sme sa poskytovať službu, ktorá skutočne pomáha našim zákazníkom. Riešiť logistiku je dnes časovo náročné a nákladné. Takže sme si dovolili ponúknuť kompletný servis na naše náklady. Naši zákazníci platia len za samotnú kávu, nič iné neúčtujeme,

prejsť na článok

Ako začal KAVAZ BRAZIL?

Rozhodnutie začať podnikať s kávou padlo začiatkom septembra 2020. Vtedy sme urobili prieskum trhu na Slovensku a okrem toho sme boli pozvaní na Veľvyslanectvo Brazílie v Bratislave pri príležitosti 100. výročia nadviazania diplomatických stykov medzi Bra

prejsť na článok