Prečo je dobré pomaly nalievať kávu do drippera

Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.

prejsť na článok

Pil kávu

Po lese chodí strašne nahnevaný medveď. Všade naokolo je sneh, mrzne až praská. Medveď tu kopne do jedličky, tam do zajaca, vlkovi rozbije hubu a pritom si mrmle: - Prečo som, ja blbec, v septembri pil tú zalievanú kávu!?

prejsť na článok

Aká je káva z Indonézie?

Káva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.

prejsť na článok

Ako pripraviť kávu v dripperi Kalita Wave

S receptom na kávu s dripperom Kalita Wave si môžete ľahko pripraviť kávu ako v kaviarni v pohodlí svojej kuchyne. Kávovar Kalita Wave dripper je jedným z alternatívnych spôsobov prípravy kávy, ktorý vám jednoducho a cenovo výhodne pripraví chutnú šálku.

prejsť na článok

Robiť kávu najlepšie, ako sa dá, znamená robiť kávu pre ľudí

Slovenská katolícka charita (https://www.charita.sk/) nakupuje kávu od Zlatého Zrnka. Ak ste nás niekedy stretli na niektorom z podujatí, bola to práve táto zlato-zrnková charitná káva (https://www.charitnyshop.sk/kava-a-caj/charitna-kava/?design), ktorú

prejsť na článok

Biela káva

Viete, prečo blondínka pije len bielu kávu? Lebo sa bojí, že by jej z čiernej zhnedli vlasy.

prejsť na článok