KOCÚR KÁVA & BISTRO | Pražiareň, kaviareň a bistro | KOCURMT.SK

KOCÚR KÁVA & BISTRO - U nás si vychutnáte čerstvo praženú výberovú kávu, remeselné pivo, či hamburger, ktorý robíme z lokálnych surovín.

prejsť na web

Limonády punče

V našej ponuke nájdete aj chutné limonády a punče, ktorými si môžete spríjemniť posedenie s vašimi priateľmi či rodinou. Príspevok Limonády punče je zobrazený ako prvý na Kocúr káva & bistro.

prejsť na článok

Bistro

Chutné bistro Každý štvrtok a piatok v čase od  16.00 – 20.00 hod. alebo do vypredania zásob našim zákazníkom ponúkame aj niečo na zahnatie hladu. Naše nadupané burgre a belgické hranolky s domácimi omáčkami. Burgre vždy pripravujeme z kvalitných a výhra

prejsť na článok

Remeselné pivo

Čapujeme remeselné pivo z remeselných pivovarov, ktoré spadá do kategórií nepasterizované a nefiltrované. Vďaka čomu sa zachovali všetky vitamíny a enzýmy prospešné pre náš organizmus. A tak si môžete naplno vychutnať pravú a nefalšovanú chuť piva. Craft

prejsť na článok

Výberová káva

Výberová káva sa môže nazývať káva, ktorá získa 80 bodov na ich 100 bodovej stupnici. Káva sa pestuje v ideálnych klimatických podmienkach a vyznačujú sa výraznou chuťou a malým výskytom defektných zŕn. Výberovú kávu je často poznať najmä podľa informácii

prejsť na článok

Výberové zrná kávy

Specialty Grade, alebo špeciálna (výberová) káva (obsahujúca výberové zrná kávy) je označenie pre kávu najvyššej kvality, ktorá je k dispozícii. Obvykle súvisí s celým dodávateľským reťazcom, ktorý používa kávu jedného pôvodu alebo kávu jedného majiteľa.

prejsť na článok

Fair trade

Pod kávou spravodlivého obchodu (Fair trade (férový obchod) sa rozumie káva, ktorú certifikovali a vyrobili podľa noriem spravodlivého obchodu organizáciami fairtrade obchodu. Tie vytvárajú obchodné partnerstvá založené na dialógu, transparentnosti a rešp

prejsť na článok

Arabica vs robusta

Arabica Prvý písomný záznam o káve (ako takej nie len arabica) vyrobenej z pražených kávových zŕn (botanické semená) pochádza od arabských vedcov. Tí napísali, že predlžovala ich pracovnú dobu. Arabská inovácia v Jemene, ktorá sa týka varenia z pražen

prejsť na článok

Praženie kávy

Praženie kávy transformuje chemické a fyzikálne vlastnosti zelených kávových zŕn na pražené kávové výrobky. Proces praženia vytvára charakteristickú chuť kávy tým, že spôsobuje zmenu chuti zelených kávových zŕn. Nepražené zrná obsahujú podobné, ak nie vyš

prejsť na článok