Dorábame naturálne víno, remeselné pivo, prírodnú medovinu a tradičný hroznový lekvár. Robíme veci jednoducho, bez chémia a techno barličiek.
.tatsu-UeRSr7ass.tatsu-text-block-wrap .tatsu-text-inner{width: 100%;text-align: left;} Vinári majú za sebou kalamitný ročník. Okrem úpalu bol vinič vystavený snáď všetkým vrtochom počasia a biologickým škodcom. Začalo to hneď na jar húsenicami. V bežných
.tatsu-gm9ipkol1kc992el.tatsu-text-block-wrap .tatsu-text-inner{width: 100%;text-align: left;} Víno je ako žena. Chce sa páčiť a ukázať svoje prednosti. Jedna to robí nenápadne, druhá okázalo. Jedna sa ráno zobudí, nikam sa neponáhľa, jednoducho a pohodln
100 najlepších slovenských vín, ktoré by mali reprezentovať slovenské vinárstvo a vinohradníctvo. Je to ale naozaj reprezentatívna vzorka, ktorá si zaslúži prívlastok „národný“? Moja predstava Národného salóna vín, ktorú nikomu nevnucujem, je prehliadk
Pár fotiek z návštevy Tibora Melecskyho v Strekove. Tibor je príjemný hostiteľ a jeho pivnica má úžasnú energiu a skrýva skutočné vínne poklady. Pre mňa ideálne miesto na relax. Tu vždy zabudnem na všetky každodenné starosti. Ani na horách, ani na pláži,
.tatsu-UeRSr7ass.tatsu-text-block-wrap .tatsu-text-inner{width: 100%;text-align: left;} Nedávno k nám do pivnice prišiel kamarát a keď videl v poličkách moravské vína povedal, že víno z Moravy nepije. Na otázku prečo, odpovedal, že má zlú skúsenosť, že ra
.tatsu-dEZaxzgP1.tatsu-text-block-wrap .tatsu-text-inner{width: 100%;text-align: left;} Rozdelenie rolí na vinohradník – poľnohospodár a vinár – technológ je u nás pozostatok kolektivizácie a socialistického myslenia. Vinár aj vinohradník bola historicky