Vyvážená strava je základ každého športu. Aj behu!

Či už sa aktívne venujete akémukoľvek športu, vždy je dôležité myslieť na všetky faktory, ktoré sú s tým spojené. To znamená pravidelný tréning, dobré vybavenie a správna strava. Nezáleží na tom, akej fyzickej aktivite sa venujete, v každom prípade si vaše telo zaslúži kvalitný a vyvážený jedálniček. Telo vám to vráti! Budete sa cítiť lepšie, nečakajú vás žiadne zdravotné problémy a kilá pôjdu dole tiež ľahšie! Poradíme vám, čo by taký jedálniček, napríklad bežcov, mal obsahovať.

prejsť na článok

51. ročník Behu okolo Poludnice

90 rokov športu v Závažnej Porube oslávili aj 51. ročníkom pretekov Lesný beh okolo Poludnice. Spolu 172 dospelých aj mládežníckych pretekárov dnes absolvovalo trate od 100 metrov do 17,67 km. Zuzana Michaličková (1:38:58) aj Viliam Kostelník (1:18:28) s

prejsť na článok

Ako chrániť členky pri behu

Pred behaním je nutné myslieť hlavne na oblečenie a správnu obuv. Kĺby sú pri behu zaťažované najviac, a to najmä kolená a členky. V článku nájdete informácie, ako chrániť členky pri behu, ako predísť natiahnutie členkov a na čo si dávať pozor pri výbere

prejsť na článok

Ako správne dýchať pri behu?

Poznáte to. Z času na čas vás pri behu začne pichať v boku a niekedy je to dokonca tak nepríjemné, že sa musíte zastaviť a pokračovať až po chvíli. Čím sú vlastne spôsobené tieto ťažkosti a v čom spočíva tajomstvo správneho dýchania?

prejsť na článok

Partnermi dobročinného behu v Pezinku

GD-TEAM sa stal partnerom dobročinného krosového behu v Pezinku, s cieľom podporiť komunitné projekty v malokarpatskej oblasti, ktoré sú na prospech širokej verejnosti. Najlepší spôsob ako vyjadriť spolupatričnosť, je zapojiť ľudí do rôznych dobročinných

prejsť na článok

52. ročník Behu okolo Poludnice

Posledná septembrová nedeľa v Závažnej Porube patrí tradične behu a 25. septembra 2022 sa v Areáli telesného pohybu Mateja Staroňa opäť stretli bežci na štarte známeho lesného behu Okolo Poludnice. Beh je historicky známy ako lesný beh lyžiarov a je zárov

prejsť na článok