Výnimočné koktejly a ich prekvapivé ingrediencie

Korenie, zelenina a grappa Ovocie, cukor a sladká príchuť koktejlov sú už out: Triumf horkého ginu vydláždil cestu k neobyčajným chuťovým zážitkom. Aktuálne sa klasické recepty na sladké koktejly dostávajú do úzadia a korenie, zelenina a grappa lahodia jazykom celého sveta! Samozrejmosťou sú správne koktejlové poháre a barové potreby od VEGA a vaše koktejly budú nielen dobre chutiť, ale aj štýlovo vyzerať! Mix korenia – čierne korenie, bazalka a šalvia v nápojoch Bazalka Exotická a vzrušujúca, koktejly z bazalky uvoľňujú túto bylinku zo zabehnutého vzťahu bazalka, paradajka a mozarella: V kombinácii s rumom a limetkou dodáva táto bylinka pikantný nádych známemu koktejlu Daiquiri. Bazalkové Daiquiri: 10 bazalkové lístky 1/2 limetky 2 cl cukrový sirup 6 cl rum Príprava:10 bazalkových lístkov, polovicu limetky, 2 cl cukrového sirupu, kocky ľadu a 6 cl rumu poriadne premiešame v shakery alebo v koktejlovom pohári s barovou lyžicou. Po 15 minútach prelejeme cez barové sitko bazalkové Daiquiri do martini pohára a servírujeme s ľadom. Šalvia Šalviové lístky dokážu osviežiť overené recepty na koktejly svojou neobyčajnou arómou. Šalviový koktejl: 4 cl vodka 2 cl sirup s cukrovej trstiny 2 cl citrónový džús 8 cl sóda 2 lístky šalvie Príprava:Kvalitnú vodka 4 cl, 2 cl sirupu z cukrovej trstiny, 2 cl citrónového džúsu a 8 cl sódy – zmiešame s lístkami šalvie v barovom shakery. Do koktejlového pohára zdobeného cukrovým okrajom, plátkom citróna a lístkami šalvie nalejeme pripravený koktejl a podávame s ľadom. NÁŠ TIP Malé kúsky nastrúhanej citrónovej kôry zmiešané s cukrom vyzerajú na cukrovom okraji pohára nielen štýlovo, ale dodávajú aj extra chuť už pri prvom dúšku nápoja. Navyše s našou pomôckou na cukrové okraje vám pôjde príprava ako po masle. Korenie Korenie je každodennou súčasťou každej kuchyne. Teraz však citrónové korenie Andaliman prináša nové chute do najstarších a najpopulárnejších koktejlov po celom svete. Andaliman-Bellini koktejl: 10 cl šampanské alebo šumivé víno 3 cl broskyňové pyré 1/2 čajová lyžička korenia Andaliman Príprava:Klasický Bellini koktejl je pripravovaný z 10 cl šampusu alebo šumivého vína a 3 cl broskyňového pyré. V našom recepte je navyše korenie Andaliman, ktoré obohacuje jeho chuť. S pridaným korením sa Andaliman-Bellini považuje oficiálne za koktejl, nakoľko odborníci považujú za koktejl nápoj, ktorý sa skladá najmenej z 3 ingediencií. Vedeli ste, že?! Bellini koktejl vznikol v roku 1948 v Harrys bare v meste Venice, ktorý od roku 1931 navštevovali mnohé medzinárodné hviezdy. V 40. a 50. rokoch sem chodievali na koktejl napríklad Ernest Hemingway, Truman Capote a Orson Welles. Jednoduchý ale veľmi obľúbený long drink, typická atmosféra malého baru, kde dodnes nehrá žiadna hudba. Hudbou v Harrys bare je zvuk rozprávajúcich sa hostí, vysvetľuje Arrigo Cipriani, ktorý prevzal vedenie baru v roku 1957 po jeho otcovi. Zelenina je nové ovocie – alkoholické koktejly s cviklou, hráškom, tekvicou a mrkvou Mrkva Rabbit Hole koktejl: pohár naplnený ľadom 400 ml mrkvového džúsu 3 cl šťava z agáve 4 cl rum 2 cl limetkový džús 1 vanilkový lusk Príprava:Koktejl z mrkvovej šťavy a rumu pozostáva z 400 ml mrkvovej šťavy, ktorú zmiešame z 3 cl šťavy alebo sirupu z agáve, 4 cl rumu a ľadom. Pridáme limetkovú šťavu, zrniečka z vanilkového lusku a prelejeme cez barové sitko do koktejlového pohára. Hrášok Gin a mäta v kombinácii s hráškom osviežia klasickú chuť koktejlu ako Mind your Peas & Qs. Mind your Peas & Qs koktejl: pohár naplnený ľadom 1 fľaša ginu 100 g čerstvá mäta 200 g hrášok Príprava:Koktejlový guru Rich Woods zmieša fľašu ginu so 100 gramami čerstvej mäty a 200 gramami hrášku a nechá lúhovať 48 hodín. 5 cl hráškom a mätou ochuteného ginu a 5 cl toniku s ľadom vytvára osviežujúcu letnú variantu klasického ginu s tonikom. Cvikla Každý, kto si myslí, že zeleninové koktejly sú tabu, ešte nikdy nevyskúšal sladkú chuť koktejlu Beetroot Feelings. Beetroot Feelings koktejl: 1-2 kocky ľadu 3 cl cviklová šťava 5 cl chachaca 1,5 cl sirup z bielej čokolády Príprava:Zvodná ružová farba drinku pochádza z 3 cl cviklovej šťavy alebo džúsu zmiešaného z 5 cl chachaca a sirupom z bielej čokolády. Všetko spolu dobre premiešame v shakery a podávame v miske na sekt s kockou ľadu. NÁŠ TIP Položte na okraj pohára s koktejlom na polovicu rozrezaný lusk vanilky a váš nápoj nadobudne novú sladkú chuť a vôňu. Navyše dokonale ladí s chuťou sirupu z bielej čokolády. Tekvica Tekvicovo-rumový koktejl vás nielen naštartuje v chladnom jesennom počasí, ale má aj sviežu oranžovú farbu. Pumpkin-Rum-Cocktail : 1-2 kocky ľadu 8 cl tekvicové pyré 2 cl smotana na šľahanie 6 cl mlieko 4 cl vanilkový rum štipka škorice štipka mletého muškátového oriešku Príprava:8 cl tekvicového pyré, 2 cl smotany a 6 cl mlieka spraví drink lahodne krémovým, 4 cl vanilkového rumu dodajú ostrosť. Spolu so štipkou škorice sa tieto suroviny zmiešajú a podávajú sa v koktejlových pohároch, pohároch na martini alebo v miske na sekt s kockami ľadu a na vrchu nastrúhaným muškátovým orieškom, ktorý dodá drinku šmrnc. Grappa koktejly sú v móde Milovníci talianskeho spôsobu života obľubujú nápoje s grappou pre nezameniteľnú chuť. Avšak silná a zvláštna chuť brandy z hrozna nie je pre každého. Na druhej strane grappa koktejly majú jemnú arómu prepožičanú od destilátu, ktorý odpočíval v sudoch z čerešňového, dubového alebo gaštanového dreva. Clover koktejl: drvený ľad 3 cl grappa 2 cl citrónový džús 1 cl jahodový sirup 1 lyžica vaječného bielka Príprava:Na prípravu koktejlu Clover použijeme 2 cl citrónového džúsu alebo šťavy, 1 cl jahodového sirupu a 1 lyžicu vaječného bielka a grappu. Všetky suroviny poriadne premiešame v shakery spolu s ľadovou drťou a servírujeme v pohári na vodu. Vedeli ste, že?! Brandy vyrobená zo šupiek z hrozna alebo zbytkov po lisovaní hrozna sa môže nazývať grappa iba vtedy, ak pochádza z Talianska. V severnom Taliansku, presnejšie v meste Vento nájdete mnoho výrobcov grappy. Názov Grappa nie je odvodený z Monte Grappa, ale z latinského názvu grapa hrozno. Zo slovíčka Rapus sa v severnom Taliansku stalo grapo alebo graspa. The post Výnimočné koktejly a ich prekvapivé ingrediencie appeared first on palazzo.

prejsť na článok

Mai Tai

POSTUP Všetky ingrediencie pretrepeme v šejkri, precedíme do pripraveného pohára, dekorujeme a podávame. INGREDIENCIE 4 cl bieleho rumu 2 cl mandľového sirupu 2 cl triple sec 2 cl tmavý rum 2 cl citrónovej šťavy 15 cl ananásového džúsu The post Mai Tai

prejsť na článok

Orgazmus

POSTUP Všetky ingrediencie pretrepeme v šejkri, precedíme do pripraveného pohára naplneného ľadom. Podávame so slamkou. INGREDIENCIE 1 cl Bailey’s 1 cl likerú Amaretto 2 cl vodky 2 cl mlieka The post Orgazmus appeared first on AlkoholMeter.

prejsť na článok

Cosmopolitan

POSTUP V šejkri krátko pretrepeme všetky ingrediencie s ľadom, scedíme do pohára, zastrekneme kôrou z limetky alebo pomaranča a vložíme ju do nápoja. INGREDIENCIE 4 cl vodka 2 cl triple sec 2 cl limetová šťava 6 cl brusnicový džús The post Cosmopolitan ap

prejsť na článok

Long Island Iced Tea

POSTUP Ingrediencie nalievame na ľad do pripraveného pohára dolievame colou. Dekorujeme limetkou a servírujeme. INGREDIENCIE 2 cl vodky 2 cl ginu 2 cl tequilly 2 cl rumu 2 cl triple sec 2 cl citrónovej šťavy Coca Cola The post Long Island Iced Tea a

prejsť na článok

Domáca bezlepková žemľa

Ingrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g  prosová múka 50g  pohánková múka 30g  bezlepkové ovsené vločky 25g  psyllium (skorocel indický) 6g   prášok do pečiva 6g   soľ ( čierna soľ ) 2  polievkové lyžice  kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa c

prejsť na článok