Vaječné krokety

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Vyprážané krokety zo zemiakov je nenáročné jedlo na čas i financie. Ingrediencie: 6 vajec 700 g zemiakov 200 g zeleného hrášku alebo inej zeleniny olej mleté čierne korenie soľ Príprava: Uvarené a ošúpané zemiaky roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a dobre premiešame. Pridáme varený alebo konzervovaný zelený hrášok (fazuľku, karotku). Zo zmesi sformujeme väčšie placky, ktoré vyprážame v rozpálenom tuku. Na každú krokety potom položíme volské oko, osolíme a hneď podávame. Krokety môžeme pripraviť aj tak, že ich najprv obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a až potom vypražíme. Podávať ich môžeme rovnako s volským okom alebo s kôpkou praženice. Tip: Krokety chutia výborne s čerstvým zeleninovým šalátom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Vaječné škrupiny ako hnojivo

Neviete ako by sa dali použiť vaječné škrupiny? Pán prof. Hričovský nám dá skvelý nápad na to, ako ich pokojne môžeme použiť v našej záhrade. Prečítajte si o tomto nápade viac.

prejsť na článok

Krokety z hydiny

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Hydinové krokety môžeme pripraviť aj zo zvyškov duseného či vareného hydinového mäsa. Ingrediencie: 250 g mäsa z hodiny 40 g masla 40 g hrubej múky 150 ml mlieka 20 g strúhanky mleté čierne korenie zelená petržl

prejsť na článok

Štvrtok 16.03.2023

Zoznam alergénov je uvádzaný pri každom menu  Gulášová,chlieb(1,3,10)                    1,30€ 1. Prírodné plnené kuracie prsia s pečienkou , krokety (1,3)  5,90€ 2. Pečená jaternička, varené zemiaky, čalamáda  (7)  5,90€ VIP menu: Divinový guláš s domáco

prejsť na článok

Vápnik, vaječné škrupiny a zdravie

Vápnik je najzastúpenejším a najhodnotnejším minerálom v našom tele. Dospelý človek ho obsahuje viac ako jeden kilogram. Z toho je až 99% viazaného v kostiach a zuboch a len 1% voľného sa podieľa na fungovanie metabolizmu a nervových prenosov.

prejsť na článok

Nadýchaný kurkumový koláč

Kurkuma je skvelou ingredienciou do horúcich nápojov, omáčok, polievok, či do tzv. zlatého mlieka. Vďaka látke kurkumín, ktorý je zodpovedný za výraznú farbu aj chuť, má silné antioxidačné a protizápalové účinky. A jej ďalší skvelý efekt? Pomáha pri redu

prejsť na článok