Uvarte si svoje prvé domáce pivo rýchlo a ľahko :)

(Domáca výroba piva, 4. časť). Domáce pivo zo sady — z mladinového koncentrátu — predstavuje asi najlepší spôsob, ako sa v praxi zoznámiť s výrobou piva. Mladinové koncentráty obsahujú prakticky všetky potrebné suroviny, takže od úspechu vás delí len dobr

prejsť na článok

Uvarte si bazové alebo smrekové pivo

(Domáca výroba piva, 6. časť). Domáce pivo z bazových kvetov alebo z mladých končekov smrekových vetvičiek si v supermarkete určite nekúpite. O to väčšiu radosť spravíte sebe a svojim priateľom, keď si tieto chuťovo veľmi zaujímavé tradičné anglické pivá

prejsť na článok

Uvarte si bylinkové pivo a zázvorový ale

(Domáca výroba piva, 5. časť). Klasické britské bylinkové pivo vyniká jednoduchou rýchlou prípravou a lacnými surovinami. Podobné výhody prináša aj zázvorový ale. V oboch prípadoch ide o osviežujúce, nízkoalkoholické kvasené nápoje konzumné už o pár týždň

prejsť na článok

Uvarte si žihľavové pivo alebo staroanglický ale

(Domáca výroba piva, 7. časť). Žihľava je mimoriadne zdravá, ale aj ľahko dostupná bylina často využívaná v ľudovom liečiteľstve. Menej sa vie o tom, že žihľava je tiež výborná surovina na výrobu lacného, ale výborného domáceho piva. A pridáme si k nemu e

prejsť na článok

Uvarte si svoje vlastné pivo!

Ach, kto by ho aspoň raz v živote neochutnal. Síce sa medzi nami nájdu asi aj takí ľudia, ale väčšina z vás už určite minimálne niekoľkokrát okoštovala klasický slovenský a český nápoj- dobré pivo. Pokiaľ ste ale skutočným znalcom a milovníkom piva, pravd

prejsť na článok

Jozef si doma varí vlastné pivo / Autor: Andrej Kuzmány

Prebraté zo zdroja: zilina.sme.sk Pivo obľubuje už dlhé roky. Pre nespokojnosť so súčasnou ponukou sa rozhodol vyskúšať domáce varenie. Venuje sa mu pol roka a stále sa snaží objavovať nové obzory. O pive a jeho príprave rozpráva Jozef Lednický (23).  

prejsť na článok