Recept na Brumíky pre deti + tip na kvalitnú formu

Brumíci majú u detí veľký úspech. Deťom sa dobre jedia a sú skvelou desiatou. Môžete urobiť viac druhov, podľa chuti. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akú vybrať formu na Brumíky Formu som vyberala dlho. Veľmi dlho. Nechcela som kovovú formu. Niečo som sa napiekla a bolo mi jasné, že skôr alebo neskôr sa medvedíky budú zle vyklápať, forma sa bude horšie umývať a čistiť. A to som nechcela. Preto som hľadala silikónovú formu. Zo silikónových foriem som vedela, že nechcem formu z Číny. Je síce lacnejšie, ale človek nikdy nevie, z akého materiálu je forma vyrobená. Zostávala forma Orion na medvedíkov po 6 kusoch alebo forma Tescoma po 10 kusoch. Formu Tescoma som nechcela kupovať, pretože bola drahá, ale v jednej recenzii som si prečítala jednoduché hodnotenie, v ktorom stálo: Je síce drahá, ale stojí za to. Medvedíci sú veľkí, forma je dostatočne hlboká. To ma presvedčilo a formu som kúpila. Som za to veľmi rada. Forma je výborná. Keď pečiete piškótové cesto, musí sa vymazať olejom alebo rozpusteným maslom. Medvedíci idú krásne vyklopiť. Pokiaľ pečiete cesto, v ktorom je maslo alebo olej, nie je potrebné formu vymazávať. Forma Tescoma je veľká a pre naše tri deti stačí. Myslela som, že budem musieť kúpiť dve formy, ale nie je to potrebné. Medvedíci sú dosť veľkí, forma je hlboká a medvedíci majú pekné hlavičky. Naozaj odporúčam. Aj napriek vysokej cene (občas býva v akcii na Alza.sk.). Recept na Brumíky pre deti + tip na kvalitnú formu Brumíky z piškótového cesta Ingrediencie 3 vajcia 3 lyžice cukru 1/2 lyžičky kypriaceho prášku 2 lyžice oleja 10 lyžíc múky 6 lyžíc vody Postup Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, zašľaháme olej, vodu a múku. Môžete pridať kypriaci prášok. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Opatrne ich zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Vhodné je vymazať formičky rozpusteným maslom a mašlovačkou. Do každej formičky dáme dve lyžice zmesi. Pokiaľ zostane trošku cesta, rozdelíme ho rovnomerne medzi jednotlivých medvedíkov. Pečieme na 160 °C do tej doby, než medvedíci zozlatnú. Po upečení môžeme medvedíkmi pocukrovať alebo ich naplniť nutelou (to je pomerne piplačka – jednoduchšie je medvedíka rozrezať a namazať). Ak dáte nutelu do cesta a následne medvedíkmi upečiete, nútená vytečie von. Lepšie je plniť medvedíkmi až po upečení. Brumíky z jogurtového cesta Ingrediencie 180 gramov polohrubej múky 60 gramov cukru 6 gramov prášku do pečiva 2 vajcia 1 lyžička citrónovej kôry 2 lyžice oleja alebo masla 300 gramov jogurtu štipka soli Postup Vajcia, olej, cukor, soľ a jogurt zmiešame dohromady do hladkej zmesi. Vo vedľajšej mise zmiešame múku a kypriaci prášok a zmiešame s jogurtovou zmesou. Plníme formičky. Do každého medvedíka dáme dve lyžice cesta. Pečieme na 160 °C do tej doby, než medvedíci zozlatnú. Cesto je krehké a náchylné na poničenie. Brumíky z perníkového cesta Ingrediencie 1,25 hrnčeka múky (polohrubá, alebo zmes polohrubej a hladkej) 0,5 hrnčeka cukru 0,6 hrnčeka mlieka 0,2 hrnčeka oleja 1 lyžička kakaa 0,75 lyžičky perníkového korenia 1,25 lyžičky kypriaceho prášku 1 lyžička kakaa Postup Sypké ingrediencie zmiešame dohromady. V druhej mise zmiešame vajcia, olej, mlieko a vlejeme do sypkej zmesi. Poriadne zamiešame do hladka. Formu na Brumíky môžete ľahko vymazať rozpusteným maslom alebo olejom, ale nie je to nutné. DO každého medvedíka dajte 2 lyžice cesta a zvyšné cesto rovnomerne rozdeľte medzi medvedíkmi. Pečte v rúre na 160 °C. Po upečení vyklopte medvedíkmi. Môžete ich rozpoliť a namazať marmeládou alebo ich môžete posypať práškovým cukrom. Ďalšie tipy na pečenie nájdete v rubrike Recepty. PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ Foto: Mamadodazda.skToto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz. Článek Recept na Brumíky pre deti + tip na kvalitnú formu se nejdříve objevil na Mamadodazda.sk.

prejsť na článok

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

prejsť na článok

Recept: Domáci celozrnný špaldový chlieb, ktorý sa vždy podarí

Upečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...

prejsť na článok

Ako vybrať šiltovku deťom?

Hľadáte kvalitnú a odolnú, značkovú šiltovku pre vaše deti, ktorá by sa im skutočne páčila vďaka zaujímavému, hravému vzoru, a ktorú by naozaj nosili kvôli tomu, že sa jej bude skutočne páčiť zo všetkého najviac? Šiltovky patria rovnako tak ako aj pre dos

prejsť na článok

Recept na veľkonočného barančeka

Tradičné veľkonočné sviatky sú sprevádzané mnohými symbolmi a zvykmi, z ktorých jeden z najtypickejších je veľkonočný koláč v tvare baránka. Tento sladký poklad, ktorý je zvyčajne pripravený ako súčasť veľkonočného obeda, nesie v sebe hlboký symbolizmus a

prejsť na článok

FISH MASALA RYBA NA GRILE

FISH MASALA - RYBA NA GRILE Tento recept je tradičným receptom pre ryby a morské plody v indickej a pakistanskej kuchyni. Je to veľmi jednoduchý a na prípravu rýchly recept. Takto pripravované jedlá sa v Indii tradične pečú v Tanoori peci alebo grilujú. T

prejsť na článok