Rebarborový mousse s Rozmarnou malinou od šéfkuchára Mila Pabiša

Mousse je fantastický dezert, ktorý pozostáva z korpusu a lahodného krému. Ak sa ho chystáte piecť prvý raz v živote, nemajte žiadne obavy. My vás naučíme overený recept od šéfkuchára Mila Pabiša, ktorého dobroty môžete ochutnať v legendárnej reštaurácii KORZO v Bratislave. PostupAko pripravíme korpus: Mandľovú múku jemne opražíme s cukrom. Pomaly pridáme vyšľahané bielka a med.Maslo zohrejeme na panvičke s vanilkovým strukom do jantárovej farby, scedíme a pomaly prilievame do zmesi.Keď je zmes homogénna, dáme na pečiaci papier a pečieme na 165℃ 20 minút.Necháme korpus vychladiť a nakrájame.Ako pripravíme rebarborový mousse: Rebarboru očistíme, nakrájame na drobno a uvaríme v kokosovom pyré.Zvlášť v miske vyšľaháme cukor a žĺtka. Kokosovo-vaječnú zmes premiešame s rebarborou.Následne všetko vlejeme do hrnca a miešame až do teploty 82℃.Potom všetko prelejeme do mixéra a pridáme ešte agar. Spolu mixujeme a necháme vychladiť na 18℃. Na záver pridáme Malinový džem s rozmarínom a kubánskym rumom. Zmes spojíme so smotanou na šľahanie. Zvlášť vyšľaháme vaječné bielka, pridáme polovicu cukru a druhú polovicu až keď je sneh tuhý. Jemne všetko premiešame a naplníme formy. Na vrch dáme nakrájaný korpus a schladíme aspoň pol dňa. Ak sa mouse zle vyberá z formy, vložíme formy do mrazničky na 1,5 hodiny a potom to ľahko vyklopíme.Doba prípravy: 60 minútHodnota receptu: 20 €Počet porcií: 6IngrediencieSuroviny na korpus: 150 g mandlová múka295 g práškový cukor245 g vaječné bielka20 g med½ vanilkového struku245 g masloSuroviny na mousse: 327 g kokosové pyré pontier85 g Rozmarná malina- malinový džem s rozmarínom a kubánskym rumom200 g rebarbora80g cukor103 g vaječné žĺtka7,5 g agar27,5 g voda330 g smotana na šľahanie 36% 330 g muškátový orech62 g vaječné bielka 40 g práškový cukor Produkty v recepteRozmarná malina ••• Detaily produktuUNCODE.initRow(document.getElementById("script-873233")); Milo Pabiš Autor tohto receptu a šéfkuchár legendárnej bratislavskej reštaurácie Korzo.​ Pravidelne ho môžete vidieť v televíznej relácii Teleráno na TV Markíza a relácii Dámsky klub na STV. Viac o Milovi

prejsť na článok

Rozmarné Mini Pavlovky od foodblogerky Stvory z kuchyne

Kto miluje Pavlovu tortu? My na ňu nedáme dopustiť, o to viac nás teší, že na našom webe pristál recept na Mini pavlovky s našou Rozmarnou malinou- malinovým džemom s rozmarínom a kubánskym rumom. Vytvorila ho charizmatická foodblogerka Martina Dorkinová,

prejsť na článok

[článok v časopise] Rozhovor o dýchaní v joge v „Moje Zdravie“

Nedávno ma oslovila milá pani redaktorka z časopisu Moje Zdravie o rozhovor k téme Dych a joga a ako sa dýchaním zbaviť strachu a úzkosti. Po obdržaní mojich odpovedí bola veľmi potešená. Som rada, že okrem hlavného názvu a úvodného slova, ktoré si zvolil

prejsť na článok

Tam, kde láska visí vo vzduchu: Najromantickejšie miesta na Malte

Del Borgo – za pohárom červeného vína Del Borgo sa ako jeden z vínnych barov na Malte nachádza v srdci historického mesta Birgu. Interiér si zachoval prvky, vďaka ktorým sa návštevníci okamžite ocitajú v minulom storočí. Miestne špeciality maltskej kuch

prejsť na článok

Ako by vyzerali spišské jedlá po Taliansky? Poďte s nami za Stôl Daniela Hamráka

Jedna krajina sa tiahne od vysokých vrchov Dolomitov až po tyrkys Stredozemia. Jej pôvab a gastronómia však nepoznajú žiadne hranice. Každý tanier rozpráva príbeh o histórii, vášni a láske k životu. Druhý kraj sa zas rozprestiera na zelených lúkach pod Ta

prejsť na článok

Okoštovali sme Quinto-Fori: Svetová a dostupná gastronómia na skok od Novejši

„Spišskej proste chýba nejaký podnik s kvalitnou gastronómiou“, hovorí šéfkuchár Daniel Hamrák a podáva nám ruky. „Vieš, taký, kde si v piatok večer posedíš pri dobrom jedle, s dobrým vínom,“ pokračuje. Myslím, že sme nejaký taký podnik našli. Je neďaleko

prejsť na článok