Kto miluje Pavlovu tortu? My na ňu nedáme dopustiť, o to viac nás teší, že na našom webe pristál recept na Mini pavlovky s našou Rozmarnou malinou- malinovým džemom s rozmarínom a kubánskym rumom. Vytvorila ho charizmatická foodblogerka Martina Dorkinová, ktorá je autorka foodblogu Stvory z kuchyne. Vyzerá dobre, však? A ako chutííííí! Dámy a páni, poďte si túto dobrotu pripraviť: PostupAko pripravíte Rozmarné Pavlovky:: Ako prvé si pripravíme korpusy pavloviek.Bielka a cukor si zmiešame v sklenej miske a šupneme ju nad vodný kúpeľ. Miešame ručne a zľahka metličkou, kým sa nám cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť zrniečka cukru. Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a mixujeme do tuha. Počas mixovania pridáme zlatý klas a ocot. Mixujeme, až pokiaľ zmes nie je vychladnutá. Bielkovú zmes premiestnime do vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6-7 cm. Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Vnútro košíčka si môžeme prejsť jemne opačnou stranou čajovej lyžičky, aby sa nám povrch zahladil a zaplnili sa prípadné medzierky (pri plnení nám nevytečie džem).Plech vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a hneď po vložení znížime teplotu na 120 stupňov. Sušíme cca 70 minút. Po pol hodine znížime teplotu na 100 stupňov. Po dosušení necháme chladnúť v otvorenej rúre 15 minút a následne necháme dochladiť vonku.Na krém si spolu vymixujeme do tuha mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor. Do krému následne rýchlo vmiešame ručne 2 PL džemu, čím sa nám vytvoria v kréme jemné farebné fŕkance.Vychladnuté korpusy naplníme 1 ČL džemu a následne vreckom so zdobiacou špičkou pridáme krém. Dozdobíme malinou a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.Poznámka: Odporúčam korpusy skladovať nenaplnené a plniť pred podávaním, aby sa nerozmočili. Džem si môžete jemne zahriať s 1 PL vody, aby bol viac tekutý a následne nimi Pavlovky poliať, lebo keď rozmarné, tak rozmarné poriadne :).Doba prípravy: 90 minútHodnota receptu: 5 €Počet porcií: 9IngrediencieSuroviny na Pavlovky:: 3 ks vaječné bielka200 g kryštálového cukru1,5 KL Zlatého klasu1,5 KL octuSuroviny na plnku:: 250 g mascarpone100 ml smotany na šľahanie1 ks vanilkového cukru1 ks citrónového cukru (prípadne nahraďte ďalším vanilkovým)1 ks Rozmarná malina- Malinový džem s rozmarínom a kubánskym rumom od Gentlejam maliny a biela čokoláda na dozdobenieProdukty v recepteRozmarná malina ••• Detaily produktuUNCODE.initRow(document.getElementById("script-617564")); Martina Dorkinová Autorka tohto receptu a zároveň autorka úspešného foodblogu Stvory z kuchyne, ktorý funguje už od roku 2014. Venuje sa najmä foteniu a foodstylingu. Viac o Stvorách z kuchyne
Váhy, teplomery, vlhkomery a ich predaj, servis a kalibrácie pre kuchyne.
prejsť na článokCestovné mini balenia vlasovej kozmetiky 19.06.2023
prejsť na článokRuční postřikovače jsou ve výrobním programu děleny na ruční postřikovače MINI a Master. Postřikovače mini jsou osazeny mačkací pumpou a jejich předurčení je pro práci v domácnosti.využijete je k vlhčení prádla, rosení rostlin, nanášení čističů a pěny…
prejsť na článok