Prečo sme sa rozhodli robiť vegánske jedlá?

Už dlhšie sme sa pohrávali s myšlienkou robiť zdravšie jedlo. Vždy ako sme mali viac času, tak sme sa pokúšali vytvoriť niečo nové. Mäso nám však nechutilo. V jeden deň sme prišli s nápadom vyskúšať kuskus. Pridali sme aj kokosové mlieko a ugrilovali tofu. Už pri prvej ochutnávke sa nám to veľmi pozdávalo. Kokosové mlieko ochutilo kuskus a tofu zase niektoré chute vyzdvihlo. Dodnes to patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá. A chceli sme ponúknuť aj ďaľšie vegánske jedlá. Ako prvé prišli do úvahy ryžové rezance, ktoré sú bezlepkové a vegánske. Uvariť ich trvalo veľmi krátko. Skúšali sme rôzne varianty, avšak opäť varianta s kokosovým mliekom ostáva podľa nás najlepšia. Skúšali sme tofu, rôzne druhy zeleniny alebo aj samostatne len s kokosovým mliekom. Najviac nám zachutila zelenina z Indonézie. Ale stále to nebolo ono. Hľadali sme vhodnú omáčku. Pokúšali sme sa nájsť niečo slané poprípade korenisté, čo by zvýraznilo chuť zeleniny a rezancov zároveň. Rozhodli sme sa pre Teryiaki, ktorá pochádza z Japonska. Všetko sme spoločne doladili a dosiahli očakávaný výsledok. Taktiež sme hľadali jedlo, ktoré v okolí nenájdete a napriek tomu je svetovo známe. Pokúsili sme sa teda pripraviť cesto na gyozu. Po niekoľkých pokusoch sa nám podarilo finálne cesto. Chceli sme toto jedlo zachovať vegánskym, a preto sme zvolili plnku z tofu, póriku a cibuľky. Po uzavretí taštičky z cestíčka, sme gyozu ufritovali v už overenom sójovom oleji. Stačí pár minút a dosiahli sme zlatistý výsledok. Následne sme ju poliali svetovo známou Teryiaki omáčkou. Keďže nám chutila, rozhodli sme sa ju zaradiť do ponuky. Takto u nás postupne vznikajú vegánske jedlá. Skúšame, testujeme a zaraďujeme do ponuky nové jedlá. Hlavným dôvodom prečo sme rozšírili ponuku vegánskych jedál, je taký, že sme všetci vo Freshcu chceli žiť zdravšie. Po pár mesiacoch už vieme povedať, že vegánske jedlá sú tou správnou alternatívou pre lepší a zdravší život  The post Prečo sme sa rozhodli robiť vegánske jedlá? appeared first on freshco. Piestany.

prejsť na článok

Bez jedla

Viete, ako dlho vydrží Somálčan bez jedla? Celý život.

prejsť na článok

Jedenie slimákov

Viete, prečo Francúzi jedia slimáky? Lebo nemajú radi rýchle jedlá.

prejsť na článok

Stiahnutie priznania

- Obžalovaný, prečo ste sa rozhodli stiahnuť vaše priznanie? - Advokát ma presvedčil, že som nevinný.

prejsť na článok

CLAUDIO DESSI: Vegánske kabelky

Vegansku kožu si môžeme predstaviť ako alternatívu k tej klasické – v rámci jej výroby neboli použité žiadne živočišné zložky. Svojou životnosťou a funkčnosťou sa však dokáže vyrovnať kože zo zvierat. Koža je klasický, odolný materiál, ktorý ľudia pou

prejsť na článok

4 dôvody, prečo je PIJO BIO v sklenených fľašiach

Sklo je síce relatívne krehký materiál, no jeho prednosti presahujú toto (asi jediné) negatívum a robia z neho ideálny obalový materiál pre naše sirupy, šťavy aj čaje. Prečo sme sa rozhodli na nápoje v PIJO BIO používať výhradne sklenené fľaše? The post 4

prejsť na článok