Figy – sladké, šťavnaté, plné vitamínov a minerálov. Dodávajú nám energiu a povzbudzujú organizmus.
V obchodoch sa z času na čas objavia rôzne zvláštne druhy exotického ovocia. Patria medzi ne aj figy. Poznáme ich skôr v sušenej podobe a azda každému z nás pripomínajú Vianočné sviatky. Kedysi nesmeli chýbať ani na jednom stole. Viete však, čo všetko ob
prejsť na článokKarambola je pre svoj atraktívny tvar a nápadnú farbu v regáloch našich obchodov doslova neprehliadnuteľná. Ak ste si kládli otázku ako a prečo karambolu jesť, máme pre vás pár tipov.
prejsť na článokV poslednej dobe sa figovník v slovenských záhradách stáva čoraz obľúbenejším. Môžeme ho pestovať aj v črepníkoch.
prejsť na článokV dnešnej dobe si ľudia hľadajú množstvo výhovoriek, prečo neraňajkovať. Buď sa ako každý druhý ponáhľajú do práce, alebo si povedia, že chcú chudnúť. Tretím dôvodom je, že im jednoducho ráno nechutí jesť.
prejsť na článokBrokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?
prejsť na článok