Pasteis de nata (vegan)

Pasteis de nata je jeden z receptov, ktorý chystám na našu vegánsku cestu po Madeire s Worldee. Nie len že spoločne preskúmame tento krásny ostrov večnej jari, ale budeme chodiť po vegan a vegan friendly podnikoch, ochutnávať lokálne ovocie s lokálnym sprievodcom Marekom a spoločne sa naučíme aj variť lokálne špeciality vo verzii, ako tieto preslávené koláčiky. Navštívime tie najkrajšie miesta, vodopády, levády a prírodu, ktoré tento ostrov v Atlantickom oceáne ponúka. Všetko už máme pre vás naplánované, tak sa pridajte a poďte s nami do tepla. Všetky informácie a podrobný itinerár tu: www.bit.ly/veganmadeira Pasteis de nata: Počet porcií12 porciíŠtvrtina (3 porcie)Polovica (6 porcií)Predvolene (12 porcií)Dvojnásobok (24 porcie)Trojnásobok (36 porcií)Čas prípravy20 min.Čas varenia10 min.Celkový čas30 min. 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkan ho l stkov ho cesta 200 g kokosového mlieka z konzervy 90 g trstinového cukru 1 citrón - kôra z neho čl kurkumy čl škorice štipka soli 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie 30 g kukuričného škrobu NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :)5.0 Ingrediencie 270 g vegan lístkového cesta 1 balenie rozvaľkan ho l stkov ho cesta 200 g kokosového mlieka z konzervy 90 g trstinového cukru 1 citrón - kôra z neho čl kurkumy čl škorice štipka soli 100 g rastlinnej smotany na varenie či šľahanie 30 g kukuričného škrobuPokynyPasteis de nataIngredienciePokyny{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2024-01-10","name":"Pasteis de nata","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2024\/01\/DSC04690-copy-700x525.jpg","description":"Pasteis de nata je presl ven Portugalsk kol \u010dik, ktor sa sklad z l stkov ho cesta a vanilkov ho kr mu so koricou. Upe\u010dte si ho veg nsky.","recipeIngredient":["270 g vegan l\u00edstkov\u00e9ho cesta","200 g kokosov\u00e9ho mlieka z konzervy","90 g trstinov\u00e9ho cukru","1 citr\u00f3n - k\u00f4ra z neho"," \u010dl kurkumy"," \u010dl \u0161korice","\u0161tipka soli","100 g rastlinnej smotany na varenie \u010di \u0161\u013eahanie","30 g kukuri\u010dn\u00e9ho \u0161krobu"],"recipeCategory":"Kol\u00e1\u010de","recipeYield":"12","cookTime":"PT0H10M","prepTime":"PT0H20M","totalTime":"PT0H30M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"12","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Portugalsk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Lístkové cesto zrolujte na valček a nakrájajte na 12 koliesok. Postupovať môžete podľa tohto videa, ak potrebujete vizuálnu pomôcku. Z každého spravte čo najtenšiu placku a vysteľte ňou formu na muffiny. Kým pripravíte plnku, dajte formu do chladničky a vyhrejte rúru na 250 stupňov bez ventilátora. V malej miske rozmiešajte kukuričný škrob v rastlinnej smotane. V malom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie na plnku a začnite krém zahrievať, kým nezhustne a nevytvorí sa hladný žltý krém. Ja som použila silnú Indickú vanilku, vďaka nej má môj krém má viac karamelovú farbu. Krémom naplnte košíčky z lístkového cesta a dajte ich piecť na 10 minút, kým sa na povrchu nevytvoria tmavé bodky. Koláčiky nechajte 15 minút vychladnúť, kým sa do nich pustíte. Príspevok Pasteis de nata (vegan) zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Citrónový chlebíček s polevou (vegan)

Vláčny a jemný citrónový chlebíček s polevou, ktorý vydrží šťavnatý dlhé dni, plný dokonalej citrónovej chuti. Tento recept som testovala posledných 5 dní (rôzne obmeny cesta piekla tak 15 krát), kým som bola spokojná s touto vegan verziou. Môžete pri

prejsť na článok

Jahôdkové linecké

Jahôdkové linecké zvládnete pripraviť s formičkouv tvare srdca, hviezdy a špáradlom, čo máte už dávno doma. A samozrejme potrebujete nejaké fun farby. S kódom surovadcerka máte 10% zľavu na všetky farebné prášky vrátane už zlacnených sád u Happy Power.

prejsť na článok

Vegan lasagne s baklažánom

Lasagne boli prvé naozaj vegetariánske jedlo, ktoré som v živote varila, ešte predtým, ako som sa stala vegánkou. Vtedy sa mi proste nechcelo variť maso, tak som ich spravila s baklažánom a cuketou. Dnes mám pre vás vylepšenú verziu na vegan lasagne s bak

prejsť na článok

Čokoládové brownies (vegan)

Vylepšila som jeden z obľúbených receptov na čokoládové brownies s ríbezľovým džemom, aby okrem skvelej chuti ešte aj maximálne lesklé a s povestnou cukrovou krustou! Trik je v tom, dobre na začiatok roztopiť cukor, ktorý za túto lesklú krustičku zodpoved

prejsť na článok

Palacinková roláda s oreo sušienkami (vegan)

Palacinková roláda s oreo sušienkami vo vegánskej verzií je dokonalý dezert ak milujete palacinky, šľahačku a oreo. Ak sa bojíte rolád z piškótového cesta, ktoré ľahko praskajú, vyskúšajte túto jednoduchú verziu z palaciniek. Z cesto z mandľového mlieka s

prejsť na článok