Palacinková roláda s oreo sušienkami (vegan)

Palacinková roláda s oreo sušienkami vo vegánskej verzií je dokonalý dezert ak milujete palacinky, šľahačku a oreo. Ak sa bojíte rolád z piškótového cesta, ktoré ľahko praskajú, vyskúšajte túto jednoduchú verziu z palaciniek. Z cesto z mandľového mlieka si pripravíte 8 tenkých palaciniek. Prvá sa samozrejme nepodarí a potrhá, tak ju zjete. S tým rátam. Zvyšných 7 potriete vyšľahanou rastlinnou šľahačkou s trochou cukru a posypete rozdrvenými oreo sušienkami. Zrolujte, polejte, nechajte stuhnúť. A ani neuveríte aká je to dobrota! Jedna z najlepších rolád aké ochutnáte a bez trápenia a pečenia. Palacinková roláda s oreo sušienkami: Počet porcií8 porciíŠtvrtina (2 porcie)Polovica (4 porcií)Predvolene (8 porcií)Dvojnásobok (16 porcie)Trojnásobok (24 porcií)Celkový čas45 min. Palacinky: 600 ml mandľového mlieka 90 g cukru čl jedlej sódy čl jablčného octu (octu alebo citrónovej šťavy) štipka soli 170 g hladkej múky 30 g holandského kakaaPlnka: 150 ml rastlinnej smotany na šľahanieOatly 1 pl cukru 6 oreo sušienokZrkadlová poleva 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie 75 g horkej čokolády 40 g cukru 30 ml vody čl agar agar NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :)5.0 IngredienciePalacinky: 600 ml mandľového mlieka 90 g cukru čl jedlej sódy čl jablčného octu (octu alebo citrónovej šťavy) štipka soli 170 g hladkej múky 30 g holandského kakaaPlnka: 150 ml rastlinnej smotany na šľahanieOatly 1 pl cukru 6 oreo sušienokZrkadlová poleva 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie 75 g horkej čokolády 40 g cukru 30 ml vody čl agar agarPokynyPalacinková roláda s oreo sušienkamiIngredienciePokyny{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2024-01-10","name":"Palacinkov\u00e1 rol\u00e1da s oreo su\u0161ienkami","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2024\/01\/photo-output_1-copy-700x525.jpg","description":"Palacinkov\u00e1 rol\u00e1da s oreo su\u0161ienkami","recipeIngredient":["600 ml mand\u013eov\u00e9ho mlieka","90 g cukru"," \u010dl jedlej s\u00f3dy"," \u010dl jabl\u010dn\u00e9ho octu (octu alebo citr\u00f3novej \u0161\u0165avy)","\u0161tipka soli","170 g hladkej m\u00faky","30 g holandsk\u00e9ho kakaa","150 ml rastlinnej smotany na \u0161\u013eahanie","1 pl cukru","6 oreo su\u0161ienok","100 ml rastlinnej smotany na \u0161\u013eahanie","75 g horkej \u010dokol\u00e1dy","40 g cukru","30 ml vody"," \u010dl agar agar"],"recipeCategory":"Dezerty","recipeYield":"8","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","totalTime":"PT0H0M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"8","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Veg\u00e1nska kuchy\u0148a","keywords":[]} Ak máte mixér, všetky ingrediencie na palacinky dajte do mixéra a rozmixujte na hladké tekuté cestíčko. Ak miešate ručne, tak zmiešajte všetko okrem múky a kakaa. Múku a kakao potom postupne preosejte k mlieku, aby nevznikali hrudky. Z cesta opečte na panvici 8 palaciniek. Prvú zjedzte a zvyšných 7 poukladajte tak, aby sa cez polovicu prekrývali. Postupovať môžete podľa tohoto videa. S trochou cukru vyšľahajte rastlinnú šľahačku. V jemnej vrtsve ju rozotrite po strede palaciniek, posypte rozdrvenými sušienkami a oblúky palaciniek zahnite, aby vznikol obdĺžnik. Ten následne zrolujte a roládu dajte stuhnúť, kým pripravíte polevu. Polevu si môžete spraviť len s čokolády a zvyšku rastlinnej šľahačky. Ja som chcela skúsiť lesklú zrkadlovú polevu. Takže som v malom hrnci zohriala šľahačku s cukrom a čokoládou na teplotu asi 70 stupňov. V miske vedľa som zmiešala vodu a agar agar a na záver ho zmiešala do čokoládovej polevy. Potom už len poliať a nechat v chladničke stuhnúť, kým sa vhrnete na krájanie. Príspevok Palacinková roláda s oreo sušienkami (vegan) zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Pasteis de nata (vegan)

Pasteis de nata je jeden z receptov, ktorý chystám na našu vegánsku cestu po Madeire s Worldee. Nie len že spoločne preskúmame tento krásny ostrov večnej jari, ale budeme chodiť po vegan a vegan friendly podnikoch, ochutnávať lokálne ovocie s lokálnym spr

prejsť na článok

Citrónový chlebíček s polevou (vegan)

Vláčny a jemný citrónový chlebíček s polevou, ktorý vydrží šťavnatý dlhé dni, plný dokonalej citrónovej chuti. Tento recept som testovala posledných 5 dní (rôzne obmeny cesta piekla tak 15 krát), kým som bola spokojná s touto vegan verziou. Môžete pri

prejsť na článok

Jahôdkové linecké

Jahôdkové linecké zvládnete pripraviť s formičkouv tvare srdca, hviezdy a špáradlom, čo máte už dávno doma. A samozrejme potrebujete nejaké fun farby. S kódom surovadcerka máte 10% zľavu na všetky farebné prášky vrátane už zlacnených sád u Happy Power.

prejsť na článok

Vegan lasagne s baklažánom

Lasagne boli prvé naozaj vegetariánske jedlo, ktoré som v živote varila, ešte predtým, ako som sa stala vegánkou. Vtedy sa mi proste nechcelo variť maso, tak som ich spravila s baklažánom a cuketou. Dnes mám pre vás vylepšenú verziu na vegan lasagne s bak

prejsť na článok

Čokoládové brownies (vegan)

Vylepšila som jeden z obľúbených receptov na čokoládové brownies s ríbezľovým džemom, aby okrem skvelej chuti ešte aj maximálne lesklé a s povestnou cukrovou krustou! Trik je v tom, dobre na začiatok roztopiť cukor, ktorý za túto lesklú krustičku zodpoved

prejsť na článok