Neapol zakázal v centre nové reštaurácie

Neapolská bašta pizze si chce zachovať originalitu svojho centra a preto zakázala otváranie ďalších gastronomických zariadení. Počas nasledujúcich troch rokov sa už nebudú udeľovať žiadne povolenia na otvorenie nových reštaurácií v centre mesta. Oblasť neapolská radnica označuje ako červenú zónu. Tá sa rozprestiera na ploche 1,2 štvorcového kilometra a je v nej 1555 z celkového počtu 8020 prevádzok v celom meste. „Chceme, aby si naše mesto zachovalo svoje osobitosti a neboli tu rušivé javy, ktoré menia jeho charakter, vysvetlil pre talianske médiá starosta Gaetano Manfredi. Massimo Di Porzio, šéf obchodného združenia Confcommercio, povedal: Turistické oblasti a historické centrum sú posiate stánkami s občerstvením. Cieľom je podľa neho obnoviť rovnováhu medzi stravovacími prevádzkami a ostatnými obchodnými a remeselnými činnosťami. Predpokladajú sa však aj výnimky zo zákazu. Povolené má byť aj naďalej otváranie stánkov s občerstvením na zastávkach verejnej dopravy, tiež podnikové kantíny, reštaurácie v ubytovacích zariadeniach, ako aj v kníhkupectvách, divadlách, kinách a múzeách. Okrem toho sa zákaz rozširovania nevzťahuje na stravovanie v historických priestoroch, ktoré sú využívané na remeselné, obchodné a administratívne činnosti. Nové ustanovenie nemá vplyv ani na priestory, ktorým už bola udelená licencia.The post Neapol zakázal v centre nové reštaurácie first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Čašník / Čašníčka

Do nášho tímu prijmeme šikovnú a milú čašníčku/čašníka. Hlavná náplň práce: obsluha zákazníkov reštaurácie, komunikácia so zákazníkmi, príprava a roznášanie objednávok, celková starostlivosť o chod reštaurácie, práca s registračnou pokladňou The post Čašn

prejsť na článok

Tipy pre dizajn reštaurácie

Dobrá a kvalitná reštaurácia poskytuje okrem skvelého menu aj estetický zážitok. Jedným z viacerých dôvodov, prečo mnohé reštaurácie nemajú taký úspech, aký by si zaslúžili, je neprispôsobenie jej dizajnu. Dizajn reštaurácie je kľúčom k tomu, aby ju navšt

prejsť na článok

Využite nové pripojenie ústredne do vášho PCO

Predstavujeme nové rozšírenie podporovaných zabezpečovacích ústrední, aby ste zvýšili štandard vášho dispečingu. Príjem správ z objektov cez SIA prijímač    Vďaka prijímaču SIA môžete v PCO 1Box jednoducho a ihneď prijímať správy zo širokej škály nami

prejsť na článok

Michelin nadelil Slovinsku 11 hviezdičiek

Je to pár rokov, čo sa slovinská hviezda gastronómie Ana Roš počas svojej návštevy Slovenska posťažovala na nezáujem slovinskej vlády, „doviezť“ do krajiny najprestížnejšieho gastronomického sprievodcu Michelin. Ten totiž nikde nepríde sám od seba, predpo

prejsť na článok

Väzba There is/are

There is/are Väzba there is/there are slúži v angličtine na umiestňovanie vecí v priestore, alebo ňou vyjadrujeme, kde sa niečo nachádza, nachádzalo, bude nachádzať. Pre použitie v iných gramatický časoch stačí dať sloveso byť do príslušného gramatického

prejsť na článok