Rýchla. Chutná. Sýta. Dokonalá. Vegánska. Bezlepková. Čo potrebujeme? 1 cibuľa, najemno nakrájaná 3cm zázvoru, najemno nakrájaného 3 strúčiky cesnaku, pretlačené 2 PL panenského olivového oleja 2 zemiaky, nakrájané na kúsky 500-700g mrkvy, očistenej a nakrájanej na kúsky 250 ml kokosového mlieka voda 2čl soli 1 PL korenia nigella sativa / černuška 1čl kurkumy 1/4čl čierneho korenia pár kvapiek citrónu čerstvý koriander, nasekaný Ako na to? Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme zázvor a cesnak. Krátko orestujeme a premiešame. Pridáme zemiaky a mrkvu. Restujeme. Keď sa nám začnú suroviny lepiť na spodok hrnca, podlejeme ich vodou. Varíme, kým nie sú al dente, teda trošku chrumkavé. Pomixujeme. Do hrnca prilejeme kokosové mlieko a vodu podľa potreby. Každý má rád inú hustotu polievky. Od množstva pridanej tekutiny záleží aj množstvo korenia, ktoré po prevretí môžeme pridať. Varíme cca 10 minút. Ja milujem rímsky kmín, možno som ho do receptu dala aj viac, ako 1 polievkovú lyžicu. Skúste pridávať. Pri servírovaní môžete polievku pokvapkať jemne citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom. Deti milujú krutóny, ja zas tekvicové semienka. Čo si dáte vy?
Jar je síce za rohom, ale teplé krémové polievky sú pre mňa stále dôležitým jedlom, ktoré zasýti a zahreje s minimálnym množstvom príprav a varenia. Na tejto polievke z červenej repy sa neuveriteľne pekne vynímajú všetky zelené klíčky a tak som sa s vami
prejsť na článokTáto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Varenie - Recepty – Polievky Polievka z jelenieho mäsa na spôsob ragú. Ingrediencie: 100 g jelenieho mäsa 200 g kostí z jeleňa 2 l vody 250 g šampiňónov kúsok masla 40 g múky 300 ml mlieka 100 g konzervovaného hrášku
prejsť na článok