Varenie - Recepty – Polievky Polievka z jelenieho mäsa na spôsob ragú. Ingrediencie: 100 g jelenieho mäsa 200 g kostí z jeleňa 2 l vody 250 g šampiňónov kúsok masla 40 g múky 300 ml mlieka 100 g konzervovaného hrášku 1 žĺtok soľ muškátový kvet Príprava: Umyté jelenie mäso i kosti vložíme do osolenej vode a varíme asi 2 hodiny. Potom vývar precedíme. S masla a múky si pripravíme bledšiu zápražku, ktorú zalejeme mliekom a napokon vývarom. Necháme zovrieť, aby sa zápražka dobre rozvarila. Potom do polievky pridáme šampiňóny udusené na masle, scedený konzervovaný hrášok (alebo uvarený čerstvý) a jelenie mäso pokrájané na malé kúsky. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Rýchlo pripravené, inšpirované indickou kuchyňou. Vhodné ako príloha, alebo samostané jedlo.
Foie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti
prejsť na článok