Chutná a zdravá zeleninová príloha z indickej kuchyne.
Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.
prejsť na článokMrkva je typická zelenina pestovaná v tzv. druhej trati. Skoré odrody (karotky) sú určené pre skorú jarnú výsadbu – majú krátke vegetačné obdobie a sú ideálne na konzumáciu v surovom stave. Poloskoré a neskoré odrody mrkvy prinášajú bohatšie výnosy a sú v
prejsť na článokVŕtavka mrkvová je malá „muška“ veľkosti okolo 5mm. Má hnedú hlavu, žlté nohy a čiernu hruď. Samice kladú vajíčka do pôdy najmä v blízkosti mrkvovitých rastlín, ako sú mrkva, karotka, zeler, petržlen a paštrnák. Larvy po vyliahnutí tak majú potravu vo svo
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 mrkva 1x lahôdkové tofu rajčinové pyré 70 g 3 rajčiny 2 dcl vývaru 1 PL repkového oleja 1 ČL cukru soľ – podľa chuti tymián bobkový list oregáno muškátový orech špagety Mrkvu s cibuľou pokrájanú na dr
prejsť na článokVarenie – Potraviny – Poznávajte vitamíny Význam pre organizmus: zdravie pokožky, kvalita a rast vlasov, premena glukózy na energiu, syntéza tukov Kde sa nachádza: vaječný žĺtok, ovos, pšeničné klíčky, orechy, sója, zelená fazuľka, pečienka, hrach, mrkv
prejsť na článok