Dojčíte? Dávajte si pozor na to čo jete

Ak sa nachádzate v období, kedy dojčíte svoje bábätko, mali by ste si dávať neskutočný pozor na to, čo jete. To si pravdepodobne uvedomuje každá mamička, no niektoré potraviny, ktoré sa vám na prvý pohľad môžu zdať úplne neškodné, ba dokonca prospešné, v skutočnosti nemusia vašej ratolesti urobiť najlepšie.   Dojčenie a alergia   Vo všeobecnosti sa odporúča, aby to ženy v období dojčenia nepreháňali s potravinami, ktoré patria medzi alergény, teda napríklad sóju, alebo vajcia. Samozrejme, že v ak budete tieto jedlá konzumovať v primeranej miere, vášmu dieťaťu nič nehrozí.   Niektorí odborníci tvrdia aj opak, a to to, že ak žena počas dojčenia konzumuje určité potraviny, ktoré môžu spôsobovať alergiu,  vo zvýšenej miere, detský organizmus si prirodzene vytvorí protilátky, a tak alergia nevznikne.   A čo matky s alergiou?   Zaujímavé je aj zistenie, že ženy trpiace alergiou, majú v drvivej väčšine potomkov, ktorý toto ochorenie nikdy nezískajú. Dôvodom je to, že sa v materskom mlieku nachádza zvýšené množstvo protilátok, takže dieťa už od svojho narodenia dostáva ich vysoké dávky.   Bylinky a med   Do dosiahnutia prvého roka života, by deti nemali konzumovať med, a to ani prostredníctvom materského mlieka. Preto by ste v tomto čase mali jeho konzumáciu obmedziť na minimum. Na druhej strane sa však nemusíte obávať pitia bylinkových čajov. Je však dobré, ak si budete pripravovať čaje z jedného druhu, teda napríklad iba z mäty, materinej dúšky, šalvie, či púpavy. Ak by ste totiž po vypití bylinového čaju spozorovali netypickú farbu stolice, hnačku, zápchu, tráviace ťažkosti, alebo vyrážky, či začervenanie na pokožke vášho bábätka, môžete jednoducho zistiť, ktoré z nich mu nerobia dobre. Tým sa samozrejme treba vyhýbať. Taktiež nie je dobré, ak budete čaje z byliniek piť príliš často a vo vysokej koncentrácii. Článek Dojčíte? Dávajte si pozor na to čo jete se nejdříve objevil na Papa jam.

  • Web: Papa jam
  • Aktualizované: 12.3.2024
prejsť na článok

Zdravé kombinácie jedál

Z hľadiska výživy nie je dôležité dbať len na to, čo jete, ale i na to, ako to jete. Ukázalo sa, že kombinácie niektorých potravín môžu zvýšiť množstvo absorbovaných vitamínov, minerálov a živín z potravy. Skúste vyskúšať niektorú z týchto kombinácií:

prejsť na článok

Dávajte si obrovský pozor účet známej firmy bol hacknutý, podvodná kryptomena kradne ľuďom peniaze

Zatiaľ neznámym páchateľom sa podarilo hacknúť účet spoločnosti MicroStrategy, vôbec najväčšieho investora do BTC spomedzi verejne obchodovaných firiem, na sociálnej sieti X (Twitteri). Títo hackeri následne uverejnili na tomto účte odkazy na falošný aird

prejsť na článok

Šípky – vitamínová bomba zdarma

Veríme, že ste sa počas pekných slnečných jesenných dní určite neraz vybrali na prechádzku, kde ste pri okrajoch lesov, hájov alebo poľných cestičkách mohli natrafiť na kríky plné šípok. Pri ich zbieraní si ale vždy dávajte veľký pozor, lebo sú celé obsia

prejsť na článok

Pozor na podvodníkov I.

Zneužívanie telefónnych čísel tzv. bielych koní. Pozor na podozrivé telefonáty. The post Pozor na podvodníkov I. appeared first on A3P s.r.o. - Detektívna služba so skúsenými súkromnými detektívmi.

prejsť na článok

Čo je dobré na posilnenie imunity

V tomto období rozšírených chrípok a prechladnutí je dobré dbať nielen na vhodné oblečenie a pravidelné vetranie, ale aj na to, čo jete. Pomôžte jedlom svojej imunite a zaraďte do svojho denného jedálnička aspoň niektoré z týchto jedál a nápojov.

prejsť na článok