Degustačné večere ako potešenie pre hostí aj pre personál

Pred vyše rokom otvoril Peter Kulhány po päťročnej rekonštrukcii historický dom v centre Banskej Bystrice a v ňom dve prevádzky: na prízemí Kút 12, reštauráciu s barom a na poschodí Kulhány restaurant, kam presťahoval populárne obedové Bistro Smarfood. Keďže počet jeho prevádzok sa tak rozrástol na päť (okrem dvoch spomínaných má ešte vegánske samoobslužné obedové bistro Pistácia a rýchle občerstvenia Tiffany Fresh a Tiffany Favorite Food), oveľa viac času ako v kuchyni trávi za počítačom a v jednotlivých podnikoch. Úplne variť však neprestal: približne každé dva týždne pripravujú v Kulhány Restaurant degustačné večere a vtedy si opäť oblieka kuchársky rondon (na fotografii je prvý sprava). „Snažíme sa variť najlepšie ako vieme a keďže hostia idú na 5-chodovú večeru ku Kulhánymu, samozrejme že očakávajú že im bude variť Kulhány. V kuchyni je nás vtedy päť, obsluhe sedem a je to pre nás viac radosť ako práca, hráme sa s receptmi aj s detailami, keďže na takýchto podujatiach je na to čas,“ vysvetľuje. Hostí víta pri dverách, „pretože prichádzajú ku mne domov“. Akcie robia pre 50-60 ľudí a trvajú štyri hodiny. K jedlu patrí aj párovanie vína, vždy predstavujú jedného vinára, momentálne zo stredoslovenských vinárskych oblastí. Víno prezentujú pri jednotlivých stoloch, nie pre všetkých hostí naraz. Na degustácie si záujemci kupuje vstup vopred, účasť sa dá zrušiť do 24 hodín predtým. .Foto: FB Kulhány RestaurantThe post Degustačné večere ako potešenie pre hostí aj pre personál first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Šéfkuchárske hviezdy budú variť pre dobrú vec

Po dvojročnej prestávke organizuje šéfkuchár Michal Kordoš opäť úspešnú benefičnú pop-up večeru. Hosťom spolu s ďalšími šiestimi slovenskými kuchármi pripravia 7-chodové degustačné menu. Okrem Michala Kordoša budú variť Michal Konrád, Peter Bracho, Jozef

prejsť na článok

Denný prehľad hostí

Denný prehľad: je prehľadná tabuľka ktorú je možné jednoducho vytlačiť aby ste mali lepší prehlaď o príchodoch a odchodoch hostí ktoré majú prebehnúť v daný deň. Tabuľka príchodov a odchodov hostí Sumár raňajok, obedov a večerí v daní deň Tabuľka

prejsť na článok

Aké jedlo na oslavu?

Oslavy sú príležitosťami na radostné zhromaždenia, zdieľanie šťastných okamihov a samozrejme, výborné jedlo. Výber správneho jedla na oslavu je dôležitým aspektom, pretože toto jedlo vytvára atmosféru a spôsobuje, že oslava je o to ešte špeciálnejšia. Tu

prejsť na článok

Valentínske pozvanie

Valentínske pozvanie Milí priatelia, srdečne Vás pozývame na degustačné menu. Môžete sa tešiť na 6-chodové menu plné chutí,  príjemnej obsluhy a slovenských vín. Príďte oslaviť lásku ku Medveďom. :)         The post Valentínske pozvanie appeared first on

prejsť na článok

Potešenie z čerstvého vzduchu pri varení BORA Ecotube

Varenie je umenie, ktoré si vyžaduje precíznosť, trpezlivosť a vášeň. S každým kulinárskym majstrovským dielom však prichádza aj výzva: dym, para a pachy, ktoré zapĺňajú kuchyňu. Hoci sa mnohí majitelia domov uchyľujú k otváraniu okien alebo používaniu ve

prejsť na článok