Chutný baklažán

Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.

prejsť na článok

Baklažán - kúpa, príprava, účinky na zdravie

Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,

prejsť na článok

Ako pestovať baklažán

Baklažán si postupne aj u nás, na Slovensku, našiel svojich stúpencov. Možno je to kvôli stúpajúcemu počtu vegetariánov a vegánov, možno kvôli jeho chuti. Či už je to tak, alebo tak, ak si ho chcete vypestovať doma, tak dnes sa dočítate ako.

prejsť na článok

Baklažán na spôsob lazaní

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán. Ingrediencie: 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti 1 zväzok čerstvej bazalky 2 cibule 100 g hladkej bezlepkovej múky 3 konzervy krájaných parad

prejsť na článok

Teriyaki baklažán

Nie, nebudeme si doma vyrábať tradičnú japonskú teriyaki omáčku (to preto tie úvodzovky). Skúsime to #ľahšie a buď si ju rovno kúpime (pozor, original teriyaki omáčka obsahuje med, takže nie je vegan, ale napr. kikoman teriyaki obsahuje namiesto medu cuko

prejsť na článok

Zapekaný baklažán so syrom

Čo dobrého si pripraviť z baklažánu? Túto otázku som si kládla vždy, keď som prechádzala pomedzi zeleninové stánky na trhu. Niekoľko trhovníkov na našom trhu má v ponuke nádherné odrody baklažánov rôznych tvarov a farieb. Takmer nikdy neodolám a nejaký kú

prejsť na článok