Čerešňový ocot

Nefiltrovaný, nepasterizovaný – vyrobený z čerešní dopestovaných bez použitia pesticídov a iných chemických látok. Čerešne sú ovocie, ktoré je symbolom leta a odborníci ho zaraďujú medzi najzdravšie potraviny na svete. Čerešne obsahujú kvercetín so silnými účinkami proti rakovine, alergiám i astme a ďalšie látky ako antokyaníny s protizápalovými vlastnosťami. Čerešne majú niektoré liečivé vlastnosti, o ktorých ste ani netušili, takže len čo máte tú možnosť, siahnite po nich. Zmierňujú napríklad aj dnu, blokujú bolesti a znižujú riziko vzniku infarktu a mŕtvice. Ďalej: chránia väzivové tkanivo pred enzymatickým rozkladompodporujú stavbu kostí a zubovmajú omladzujúce účinky, skrášľujú pleťpôsobia protizápalovopodporujú vylučovanie kyseliny močovej a ďalších škodlivých látok, čistia obličkyobsahujú organicky viazaný jód čím podporujú správnu činnosť štítnej žľazyprospievajú srdcu a obehovej sústavevďaka obsahu antokyánom prispievajú k liečbe cukrovkypomáhajú pri paradentózezmierňujú reumatické ochorenia kĺbov a dnumajú mierny laxatívny účinok, pôsobia proti zápchepomáhajú pri redukcii hmotnostiposilňujú imunitný systémvytvárajú protirakovinovú imunitu .fb-background-color { background: !important; } .fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; } The post Čerešňový ocot appeared first on Pod morušou.

prejsť na článok

Recept na domáci jablčný ocot

Pravý nepasterizovaný jablčný ocot je považovaný za tekuté zlato. Tento univerzálny ocot sa môže pochváliť nekonečným zoznamom možností využitia. Pomáha pri zažívaní, stabilizuje hladinu cukru a dokonca sa dá využiť aj ako vlasové či pleťové tonikum. Pre

prejsť na článok

Prečo môže byť nebezpečné používať na burinu ocot

Ocot môže znieť ako výborná alternatíva k pesticídom, ale pred jeho použitím sa radšej zamyslite. Na jednej strane to vyzerá super- nebudete používať chémiu na vyhubenie buriny len ocot, na druhej strane aj pri použití octu by ste mali zvážiť jeho potenci

prejsť na článok

Ocot s rozmarínom, oreganom a majoránkou

Do pripraveného skleneného zaváraninového pohára či sklenej fľaše uložte bylinky. Zalejte ich octom, ktorý ste predtým chvíľku povarili. Poriadne uzatvorte a nechajte lúhovať na tmavom mieste 3 – 4 týždne. Potom ocot preceďte cez sitko a môžete používať.

prejsť na článok

Jablčný ocot – Zázračný liek na mnoho neduhov

Jablčný ocot je opisovaný ako úžasný liečivý prostriedok na mnoho neduhov. Dokáže optimalizovať pH, zvyšuje množstvo dobrých črevných baktérii, pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť a podľa najnovších vedeckých výskumov dokáže vyrovnať hladinu cukru v krvi,

prejsť na článok

Nakladaná kapia

Vodu, ocot, olej, nakladač a korenie uvaríme a necháme vychladnúť. Do pohárov naložíme očistené, na polovice nakrájané kapie a zalejeme nálevom. Uzavrieme a sterilizujeme cca 15 - 20 minút.

prejsť na článok