Recept na domáci jablčný ocot

Pravý nepasterizovaný jablčný ocot je považovaný za tekuté zlato. Tento univerzálny ocot sa môže pochváliť nekonečným zoznamom možností využitia. Pomáha pri zažívaní, stabilizuje hladinu cukru a dokonca sa dá využiť aj ako vlasové či pleťové tonikum. Pre

prejsť na článok

Jablčný ocot – Zázračný liek na mnoho neduhov

Jablčný ocot je opisovaný ako úžasný liečivý prostriedok na mnoho neduhov. Dokáže optimalizovať pH, zvyšuje množstvo dobrých črevných baktérii, pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť a podľa najnovších vedeckých výskumov dokáže vyrovnať hladinu cukru v krvi,

prejsť na článok

Recept: Domáci celozrnný špaldový chlieb, ktorý sa vždy podarí

Upečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...

prejsť na článok

Rebarborový koláč

Ingrediencie: pol kila hladkej múky 200 g trstinového cukru 2 vajcia 2 žĺtky 140 g masla mlieko jablčný ocot 1,5 prášku do pečiva žĺtok s lyžičou mlieka na potretie Náplň: 450 g očistenej rebarbory 350 g jahôd 90 g trstinového cukru 1,5 Pozri celý článok

prejsť na článok

Prečo môže byť nebezpečné používať na burinu ocot

Ocot môže znieť ako výborná alternatíva k pesticídom, ale pred jeho použitím sa radšej zamyslite. Na jednej strane to vyzerá super- nebudete používať chémiu na vyhubenie buriny len ocot, na druhej strane aj pri použití octu by ste mali zvážiť jeho potenci

prejsť na článok

Ocot s rozmarínom, oreganom a majoránkou

Do pripraveného skleneného zaváraninového pohára či sklenej fľaše uložte bylinky. Zalejte ich octom, ktorý ste predtým chvíľku povarili. Poriadne uzatvorte a nechajte lúhovať na tmavom mieste 3 – 4 týždne. Potom ocot preceďte cez sitko a môžete používať.

prejsť na článok