Varenie – Príprava jedla Blanšírovanie je špeciálna tepelná úprava zeleniny alebo ovocia. Plody sa najprv krátko povaria, niekoľko sekúnd až minút, apotom sa ponoria do ľadovej vody. Najlepšie je používať nerezový košík, ktorý najprv ponoríme do vriacej apotom do ľadovej vody. Dobu procesu treba dodržať, aby zelenina či ovocie príliš nezmäkli adôležité je tiež dávať do jednej várky rovnako veľké kúsky, aby boli vrovnakom štádiu spracovania. Blanšírované potraviny sú potom pripravené na zmrazenie. Takto spracovať môžeme aj listy kapusty alebo kelu, ktoré potrebujeme mäkšie na prípravu plnených závitkov. Výhody a#160;nevýhody: Takto upravené potraviny nestratia vitamíny vrátane vitamínu C, ktorý sa vyplavuje veľmi rýchlo, anaopak, niektoré škodlivé látky sú touto technológiou zničené. Zelenina iovocie si dokonca zachovajú aj svoju arómu,farbu a sviežosť. Možnou nevýhodou je znehodnotenie potravín, ak nedokážeme odhadnúť dobu ich zotrvania vo vriacej vode. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Varenie Absint – liehovina zelenej farby s príchuťou a vôňou rôznych korenín a byliniek, k známym druhom patrí anízový, feniklový, pomarančový. Afrodiziakum – korenia a potraviny, ktoré prekrvujú aj pohlavné orgány a tým zvyšujú sexuálny apetít, k obľúb
prejsť na článokVarenie Absint – liehovina zelenej farby spríchuťou avôňou rôznych korenín abyliniek, kznámym druhom patrí anízový, feniklový, pomarančový. Afrodiziakum – korenia apotraviny, ktoré prekrvujú aj pohlavné orgány atým zvyšujú sexuálny apetít, kobľúbeným pat
prejsť na článok