Ako skladovať kávu?

Prečítaním tohto článku je veľmi pravdepodobné, že vaše skladovacie metódy pri uskladnení kávy by sa mohli zlepšiť. Pripravili sme si pre vás stručné fakty o tom, ako správne uchovávať kávové zrná alebo mletú kávu, tak aby sa dosiahla maximálna čerstvosť a chuť. Čomu je potrebné pri skladovaní kávy zabrániť Vyvarujte sa slnečnému žiareniu. Vyvarujte sa teplu. Vyvarujte sa pare (zvážte, kde kávu skladujete a držte ju čo najďalej od varičov, sporákov atď.). Vyvarujte sa vlhkosti. Chladničky môžu taktiež ovplyvniť chuť kávy, nakoľko prostredie je v nich vlhké a káva pôsobí ako absorber a môže na seba naviazať všetky všetky arómy v chladničke. To bude mať určite negatívny vplyv na konečnú chuť vašej šálky kávy. Miesta na ukladanie kávy Kávu je najlepšie uchovávať v suchej, vzduchotesnej nádobe s tmavými stenami resp. v chladných, tmavých a suchých miestach. Pri výbere nádoby a umiestnenia obľúbenej zmesi nezabudnite na už spomínaný vzduch, vlhkosť, teplo a svetlo. Druhy kávových nádob Po otvorení originálneho balenia kávy káva rýchlo stráca čerstvosť. Z tohto dôvodu budete chcieť dať svoju kávu do správneho obalu čo najskôr. Na skladovanie kávy sú ideálne sklenené, keramické alebo nereaktívne kovové nádoby so vzduchotesnými tesneniami. Káva sa môže skladovať čerstvá v čírych, sklenených nádobách alebo číreho plastu, iba ak sú nádoby uchovávané na chladnom a tmavom mieste. Na skladovanie na pracovnej doske sú najlepšie nepriehľadné a nepriepustné nádoby. Čerstvosť kávy Káva začína strácať čerstvosť hneď po pražení a je na svojom vrchole v prvých dňoch po pražení. Mletú kávu je najlepšie skonzumovať do 1-2 týždňov od praženia. Zrnkovú kávu je najlepšie skonzumovať do 1-2 mesiacov od praženia. Samozrejme trvanlivosť kávy je ďaleko dlhšia avšak bavíme sa bavíme o konzumácii pri jej maximálne čerstvosti. Tu je niekoľko tipov, ako udržať svoju kávu v tej najlepšej kvalite: Aby ste si udržali čerstvú kávu, kupujte iba praženú kávu v množstvách, ktoré vám vydrží iba jeden až dva týždne Ak si chcete kúpiť väčšie množstvo kávy, uložte jej väčšiu časť do vzduchotesnej nádoby na chladnom a tmavom mieste a menšie množstvo uchovávajte v inej nádobe na každodenné použitie. Väčšiu nádobu otvárajte iba pre prípad plnenia nádoby na každodenné použitie. Skladovaním kávy týmto spôsobom znížite jej expozíciu so vzduchom. Mletá vs. zrnková Mletá káva má omnoho väčší plošný obsah ako zrnková káva, takže jej kvalita a čerstvosť sa stráca oveľa rýchlejšie. Ak máte čas, energiu a vybavenie, je ideálne zomlieť si kávu každé ráno. Ak nie ste na toto odhodlaní, stále si môžete vychutnávať čerstvú kávu, ak ju spotrebujete dostatočne rýchlo, tak ako bolo uvedené vyššie. Pokiaľ je to možné kupujte čo najkvalitnejšiu a najčerstvejšiu zrnkovú kávu a zabezpečíte si kaviarenský zážitok aj u vás doma. S takouto kávou vás budú čakať delikátne vône, bohatá pena, jasné chute. Príspevok Ako skladovať kávu? je zobrazený ako prvý na coffeefriends.sk.

prejsť na článok

AKO SKLADOVAŤ A PRAŤ POUŽITÉ PLIENKY?

Prať látkovky je v dnešnej dobe mimoriadne jednodché. Máme automatickú práčku, ktorá to vybaví za nás.  Vo videu popisujem ako to robím ja, už pri druhom dieťatku. Plienky mi netvoria zápach v byte, aj keď ich skladujem v kúpelni, nie na balkóne. The post

prejsť na článok

SÚŤAŽ: Vyhrajte kávu na celý rok zadarmo

Kávu pijeme každý deň. Bez nej si nevieme predstaviť ráno. Získajte od nás kávu na najbližších niekoľko desiatok rán zadarmo. Zúčastnite sa našej marcovej súťaže o ročné predplatné našej kávy. Stačí vyplniť súťažný formulár a ste v hre. Súťaž trvá od

prejsť na článok

Veľký kávový prieskum odpovedzte na otázky a vyhrajte kávu

V Goriffee vám chceme ponúkať ešte lepšie služby. Snažíme sa pravidelne zlepšovať a inovovať. A preto chceme zistiť, akú pijete kávu, ako často, prečo, kde a ako. Pomôžte nám a zúčastnite sa nášho Veľkého kávového prieskumu. Vyplnenie nášho prieskumu

prejsť na článok

Výberové zrná kávy

Specialty Grade, alebo špeciálna (výberová) káva (obsahujúca výberové zrná kávy) je označenie pre kávu najvyššej kvality, ktorá je k dispozícii. Obvykle súvisí s celým dodávateľským reťazcom, ktorý používa kávu jedného pôvodu alebo kávu jedného majiteľa.

prejsť na článok

Káva v práci? U nás iba od Kávoholik.

Káva a jej príprava je súčasťou firemnej kultúry už niekoľko rokov. Predstavuje akýsi rituál každej spoločnosti. Keď zaznie  veta „poďme si dať kávu“, na chvíľu vypneme od rozrobenej práce a využijeme tento čas na socializovanie sa s kolegami, odreagovani

prejsť na článok