Prebraté zo zdroja: zilinskyvecernik.sk V minulosti sládek každú várku tzv. vyprevádzal. Bol naozaj pri každej várke, ktorá šla do spiliek a tejto žehnal. Bolo to možné zvládnuť, pretože várky nasledovali zhruba po dvanástich hodinách. Suroviny neboli rovnaké ako dnes. Je možné sa dočítať, že bola využívaná voda z rybníkov.
Pivo je zlatistý alkoholický nápoj vyrábaný zo sladu, chmeľu, vody a pivovarských kvasiniek s horkastou chuťou. Pitie piva má na Slovensku pomerne dlhú tradíciu. V minulosti sa pivo varilo takmer vo všetkých mestách a väčších obciach. Hoci dnes je na Slov
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: zilina.sme.sk Pivo obľubuje už dlhé roky. Pre nespokojnosť so súčasnou ponukou sa rozhodol vyskúšať domáce varenie. Venuje sa mu pol roka a stále sa snaží objavovať nové obzory. O pive a jeho príprave rozpráva Jozef Lednický (23).
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: Trnavské noviny, str. 23 Malé pivovary, ale výborné pivo. Mali sme možnosť sa o tom presvedčiť na vlastné oči. Vďaka Trnavčanovi Mariánovi Mokošovi. Keď nás pozval na prehliadku malých českých pivovarov, nezaváhali sme ani na s
prejsť na článokTomáš Lazár29. mája 2016Z terénu Dátum 29.5.2016 Lokalita Žilina, Hájik Počasie Slnečno Teplota 28°C Dnes som sa rozhodol zmapovať najmladšie žilinské sídlisko Hájik a jeho okolie. Vystúpil som na konečnej zastávke trolejbusu a zamieril som k lesu za sídl
prejsť na článokPivo na každú príležitosť, ktoré ulahodí všetkým zmyslom z vás urobí obľúbených hostiteľov. Rozmýšľate, čo ponúknuť nečakanej návšteve, kamarátom na grilovačke alebo máte iba chuť na dobré pivo?
prejsť na článok