Káva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.
Káva, ktorá vyvoláva kontroverzie v celom kávovom svete. Je to (alebo nie?) káva piccolo, ktorú si v dnešnom článku bližšie predstavíme.
prejsť na článokSlovenská katolícka charita (https://www.charita.sk/) nakupuje kávu od Zlatého Zrnka. Ak ste nás niekedy stretli na niektorom z podujatí, bola to práve táto zlato-zrnková charitná káva (https://www.charitnyshop.sk/kava-a-caj/charitna-kava/?design), ktorú
Pán Veselý je na návšteve a pochvaľuje si: - To je ale dobrá káva. - Manžel ju priniesol až z Brazílie , vraví susedka. - Nehovorte! A ešte je teplá.
prejsť na článokVýber správnej metódy spracovania kávy je jedným z najdôležitejších krokov v procese výroby kávy. Spracovanie určuje, aké chuťové vlastnosti bude mať výsledná šálka. Spomedzi spracovania kávových čerešní boduje príprava fermentáciou alebo kvasením. Poďme
prejsť na článok