Od začiatku otvorenia nášho bistra sme sa nevenovali káve naplno. A časom sme zistili, že naša káva a jej príprava neboli ideálne a konkurencieschopné. Následne sme sa rozhodli nájsť vhodného pražiara, ktorý bude spĺňať naše očakávania. Na miestnom trhu sa nám však káva nepozdávala, keďže bola príliš acidná. Táto káva vyhovovala očakávaniam pri príprave cappuccina, avšak nebola vhodná na lahodné espresso. Cappuccino a raw koláčik Zamierili sme preto do Bratislavy. Keďže nám veľmi chutila káva v bistre Soho, tak sme sa obrátili na ich pražiara Kavala. Následne sme otestovali jeho dve výberové kávy (single origin) Brazíliu na espresso a Etiópiu na prípravu kapučína a iných mlIečnych nápojov. Tak sme sa pustili do práce s prípravou finálnej verzie našich kávových nápojov. Po nastavení všetkých parametrov, espresso(10g) už dosiahlo naše očakávania. Do kapučína sme však ešte stále hľadali vhodné mlieka. Najviac sa nám pozdávalo čerstvé mlieko z predajne Lidl s 3,5% tuku. Alternatívne mlieka sme doplnili o kokosové z Rakúska a sójové taktiež. Vo finálnej verzii kapučína sme dosiahli veľmi jemnú krémovú penu s jemnými prvkami acidnosti. Postupne sme sa naučili pripravovať okrem latte aj cortado a flat white. Napokon sme sa začali pohrávať aj s filtrovanou kávou Hario V60. Uhž toto leto sme uviedli do ponuky aj cold brew, ktoré sa u zákazníkov osvedčilo hlavne s kokosovým mliekom. Po niekoľkých mesiacoch sme skúsili aj kombináciu espresso tonic. Pohár plný ľadu sa naplní tonicom, kde musí zostať priestor pre double shot kávy (20g). Pomalým preliatím do pohára sa formuje spomenutá kombinácia espresso tonic. Zároveň vyššie spomenuté nápoje sú súčasťou našej aktuálnej ponuky výberovej kávy. Oblubený STANDART časopis Espressso Cappuccino The post Aj v bistre vieme pripraviť výberovú kávu. appeared first on freshco. Piestany.
S receptom na kávu s dripperom Kalita Wave si môžete ľahko pripraviť kávu ako v kaviarni v pohodlí svojej kuchyne. Kávovar Kalita Wave dripper je jedným z alternatívnych spôsobov prípravy kávy, ktorý vám jednoducho a cenovo výhodne pripraví chutnú šálku.
prejsť na článokNa kávu sa spoliehame vždy, keď potrebujeme pocítiť príval energie. Vedeli ste však, že existuje lepší čas na prípravu šálky kávy ako je skoré ráno? Aj keď milujete horúcu kávu ráno hneď po tom, ako vyskočíte zpostele, ukazuje sa, že to nemusí byť nutne n
prejsť na článokViete si predstaviť kávovar, ktorý sa vám zmestí do vrecka? Vy nie? Potom čítajte ďalej. Dnes sa pozrieme na vreckový kávovar Trinity Zero a na to, ako v ňom pripraviť kávu.
prejsť na článokPo lese chodí strašne nahnevaný medveď. Všade naokolo je sneh, mrzne až praská. Medveď tu kopne do jedličky, tam do zajaca, vlkovi rozbije hubu a pritom si mrmle: - Prečo som, ja blbec, v septembri pil tú zalievanú kávu!?
prejsť na článokSrdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z
prejsť na článok